30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Öğrencilerin SBS heyecanı

Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren öğrenciler sınıflarda ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde Kuran-ı Kerim okuyup, zaman doldurmak için bulmaca çözdü.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 50 bin ilköğretim 7. sınıf öğrencisi geleceklerine yön verecek olan SBS'ye girdi. Saat 10.00'da başlayan sınavda öğrenciler 90 soru çözdü. Sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler sınıflardaki yerini alırken, aileleri de okul bahçelerinde oturup dualar okudu. Bazı anneler yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'i okurken, bazıları ise zaman doldurmak için bulmaca çözdü. Sınava giren torununu bekleyen Ülfet Kızılgün çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Bizde burada taşlar üzerinde oturuyoruz. Eskiden böyle bir durum yoktu. Her şey zorlaştı. Okulun bahçesinde oturuyorduk, gürültü oluyor, öğrenciler konsantre olamıyor diye bizi dışarı attılar" şeklinde konuştu.

Sınavda ter döken oğlunu bekleyen Gülfer Yıldız ise, "Oğlum sınava girdi ama ben SBS'lerin kaldırılmasını istiyorum. Çocuklar her sene heyecan yaşıyor. Adaletli olduğuna da inanmıyorum. Çünkü Doğu'da sınava hazırlanan çocuklar, büyük şehirlerde okuyan çocuklar ile eşit değiller ve aynı sınava giriyorlar" dedi.
Emel Uçar ise sınava giren oğlu kadar heyecanlı olduğunu ifade ederek, zaman geçirmek için bulmaca çözdüğünü söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?