7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

'Öğretmen budur!'

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, cep telefonunu alan kapkaççılar tarafından trenden atılarak öldürülen Ahmet Hakan Canıdemir’in babası ilköğretim müfettişi Muzaffer Canıdemir’e ’yılın öğretmeni’ ödülünü verdi. Çelik, "Bir öğretmenimiz oğlunun organlarını bağışlayarak topluma çok şey öğretmiştir. Öğretmen budur" dedi.

Canıdemir’in acısını tüm eğitim camiası olarak paylaştıklarını dile getiren Bakan Çelik, organ bağışında Türkiye’nin istenen noktada olmadığını vurguladı. Çelik, "Onun soyadı Canıdemir olsa da hiç kimsenin canı demirden değildir. Ateş düştüğü yeri yakar" diye konuştu. Kapkaç terörüne çözüm için 5 bakanlıktan oluşan komisyonun kurulduğunu hatırlatan Çelik, "Rüzgâr eken fırtına biçer. Biz yanlış şeyler ektik ki, bu hoş olmayan meyvelerle karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

’Çünkü insanları seviyoruz’

Baba Canıdemir de acıların paylaşıldıkça azaldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Benim yüküm de paylaşıldıkça azalıyor. Bu acılı günlerimde çocuğum Ahmet Hakan’ın organlarını bağışlamamın nedeni de, insanları sevmemizdir. Başkalarına örnek olabildiysem ne mutlu bana. Bundan sonra çocuklarımızın başına böyle şeyler gelmemesi için önlemler alınsın."

istanbul
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 10:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?