1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Öğretmene akıl almaz tuzak

Maltepe’deki bir lisenin öğretmen odasındaki su sebiline kimyasal madde attıkları ve bir öğretmenin zehirlenmesine neden oldukları öne sürülen 9 öğrenci, savcılıkça serbest bırakıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Esenkent’teki bir lisede edebiyat öğretmeni olan Didem Baştürk, öğretmenler odasındaki su sebilinden içtiği suyun ardından rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yapılan muayene sonucu zehirlendiği ve ses tellerinde kanama olduğu belirlenen Baştürk’ün, içtiği suya atılan kireç çözücüden etkilenmiş olabileceği bildirildi.


Hastaneden taburcu edilen Baştürk’ün suç duyurusu üzerine, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Soruşturma çerçevesinde, öğretmenler odasındaki su sebili üzerinden alınan parmak izleri ile sudan alınan numune, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Bu arada, olayla ilgileri olabileceği gerekçesiyle son sınıf öğrencilerinden T.İ. ile 8 arkadaşı gözaltına alındı. Yaşları 18’den küçük olan 3 öğrenci, Çocuk Şube Büro Amirliğine teslim edildi. Diğer 6 öğrenci ise işlemlerinin ardından Kartal Adliyesine gönderildi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 6 öğrenci, daha sonra serbest bırakıldı. Yaşları 18’den küçük olan 3 öğrencinin de savcılıkça serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Savcılığın, Adli Tıp Kurumunca hazırlanacak rapora göre soruşturmaya yön vereceği bildirildi.

a.a
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 19:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?