3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

''Okkır'ın yatağı herşeyi gösteriyordu''

Ergenekon davasının 17. celsesinde savunmasına devam eden tutuklu sanık Gazeteci Halil Behiç Gürcihan, soruşturma aşamasında ölen Kuddusi Okkır'ın cezaevinde yattığı yatağının rahatsızlığını gösterir biçimde olduğunu öne sürdü. Gürcihan, duruşmada iddianamenin kötü bir Türkçe ile hazırlandığını yinelerken,9 tahliyesini ve ardından beraatını talep etti.


Duruşmada savunmasına devam eden Gazeteci Halil Behiç Gürcihan, Ergenekon sanıklarından Kuddusi Okkır'ın cezaevinde ölümüne ilişkin konuştu. Gürcihan, cezaevine girdiğinde Okkır'ın yattığı yatakta yattığını belirterek, "Yatağın durumu Okkır'ın rahatsızlılığını gösterir biçimdeydi" dedi.

Gürcihan, Okkır'ın oda arkadaşı Erol Ölmez'den Okkır'ın hikayesini dinlediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Erol Ölmez, Okkır'ın durumu için savcı Zekeriya Öz ile görüşmüş. Savcı Zekeriya Öz, Ölmez'e "istediğim ifadeleri ver seni serbest bırakayım. Okkır'ın durumuyla da ilgileneyim" demiş. Erol Ölmez'de bunu kabul etmmeiştir. Buda terörle suçlananların, terörle suçlayanlardan daha namuslu ve vicdanlı olduğu bir dünyanın tasviridir. Dünkü duruşmada, duruşma savcıları kendilerine hakaret ettiğim gerekçesiyle hakkımda suç duyurusunda bulunulmasını talep ettiler. Ben iddianamenin kötü bir Türkçe ile yazıldığını söyledim. Yalan mı? Yalan değil. İsterseniz iddianameyi Türk Dil Kurumu'na gönderelim. Oradan kötü bir Türkçe kullanılıp, kullanılmadığını sorduralım. Savcının akıl dışı ve yalan suçlamalarda bulunduğunu söyledim. Yalan mı? Bence yalan değil. Cumhuriyet tarihinde hangi iddianame bu kadar çok mizah konusu olmuştur. Duruşmada okunurken bu kadar çok gülüşmelere yol açmıştır. Bu iddianamede
susurluk belgesi, saklanan kozmik belge artık herkesin elinde var. Bunun gibi devletin birçok gizli belgesi var. Bu dosyadaki gizli belgeler için yabancı istihbaratlar kaç para verirdi bilmiyorum ama artık herkesin elinde bunlar var. Savcının talebinin reddedilmesini istiyorum. Nişanlımla bu dava vesilesiyle tanıştım. Ben nişanlımla Çamlıca'da buluşmayı hayal ederken Silivri'de buluşmayı arar oldum. Davanın ilk günlerinde anneme bir jest yaparak beni görmesini sağladınız. Bunu bir gazeteci "Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Halil Behiç Gürcihan'ın 18 yaşındaki çocuğunu görmesini sağladı" diye yazdı. Bu nişanlımı ailesi nezdinde zor durumda bıraktı. Ben hesapladım bu soruşturmanın 55. dalgasında yine gözaltına alınırsam o zaman 18 yaşında bir çocuğum olur. Gazeteci arkadaşımızda yalan haber yapmamış olur. Evlenecek olmam hukuki ve ciddi bir gerekçe değil. Suçlamalar da hukuki ve ciddi değil. Öncelikle tahliyemi, daha sonrada beraatımı istiyorum."


Gürcihan duruşmada Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'e, "Gergin ortamı esprileri ile yumuşatmaya çalıştı ve bizleri uzun süre dinlediğiniz için teşekkür ederim" dedi.
Duruşmada şu sıralar tutuklu sanık Gazeteci Gazeteci Halil Behiç Gürcihan'ın çapraz sorgusu yapılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?