1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Okmeydanı yine karıştı!

Okmeydanı'nda molotof kokteyli atan yasadışı örgüt sempatizanı bir grup polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı. Terörist Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup kaçarken, atılan gazdan yoldan geçen bir çocuk da etkilendi. Polis helikopterinin destek verdiği bölgede gerginlik sürüyor.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) mitinginin iptal edilmesinin ardından İstanbul'un çeşitli yerlerinde korsan gösteriler düzenleniyor. Okmeydanı'nda korsan gösteri için toplanan gruba olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis, molotof kokteyli ve taş atan gruba biber gazıyla karşılık verdi. Polis engeliyle karşılaşan grup ara sokaklara kaçarken, atılan biber gazından yoldan geçen bir çocuk etkilendi. Bölgedeki esnaftan bazıları kepenk kapatarak dükkanlarını terk ederken, göstericiler zaman zaman terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Yollar göstericilerin geçişini önlemek için çevredeki saksılarla kapatıldı.

Çevik kuvvetin panzerlerle önlem aldığı bölgede, polise helikopter de destek verdi. Polisin güvenlik çemberine aldığı bölgede gerginlik sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 13:20:59
Güncelleme :9 Aralık 2007 Pazar 13:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?