30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Okmeydanı'nda patlama!

Şişli'deki bir market önündeki patlamada bir kişi yaralandı.Aynı marketin Okmeydanı'ndaki diğer şubesi önünde parça tesirli bomba bulundu.

İlk olay dün akşam saat 20.45 sıralarında Okmeydanı Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde meydana geldi. bir marketin önünden geçen Cihat Çakıroğlu'nun (17) ayağını çarptığı çöp birikintisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Patlama sırasında Çakıroğlu, bacağına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı çocuk, olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği çöp yığını patlama sonrası yanmaya başladı.

PATLAMA PANİK YARATTI

Yangını olay yerindeki polisler yangın söndürme tüpü ile söndürdü. Patlama sesini duyan vatandaşlar olay yerine toplandı. Patlamanın meydana geldiği caddeyi trafiğe kapatan polis ekibi olay yerini güvenlik çemberine aldı. Patlamayı gördüğünü söyleyen bir vatandaş, "Büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Patlama sesi ile irkildik. Bir çocuğun ayağına şarapnel parçası isabet etmiş. Olay yerine gelen ambulans çocuğu götürdü. Bombayı koyanı görmedik" diye konuştu.

AYNI MARKETİN DİĞER ŞUBESİ ÖNÜNDE PARÇA TESİRLİ BOMBA BULUNDU

İkinci olay ise saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Aynı marketin Okmeydanı Şark Kahvesi'nde bulunan şubesi önüne bırakılan gazeteye sarılı paketi gören vatandaşlar, durumu hemen polise haber verdi. Polis ekipleri, bomba olma ihtimaline karşı market çevresinde güvenlik önlemi aldı. Bomba imha ekiplerinin incelediği paketten parça tesirli bomba çıktı. Uzman ekipler tarafında etkisiz hale getirilen bomba incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Polisin iki olay hakkındaki soruşturması devam ediyor

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 10:10:33
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 10:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?