4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

OKS Türkiye birincisinden tavsiyeler

2008 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Mustafa Düremez, mezun olduğu İhlas Koleji'ni ziyaret ederek Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek arkadaşlarına başarısının sırrını anlattı. 

2008 OKS Türkiye birincisi olan Mustafa Düremez, öğretmenleri ile birlikte yaşadığı başarısını sistemli çalışmasına borçlu olduğunu belirterek, "Arkadaşlar düzenli çalışmanızı tavsiye ediyorum. Bütün gün dersin başında oturmayın. Aksi halde sıkılır, dersten verim alamazsınız. Kendinize program yapın. İmtihan yerinizi bir gün önceden mutlaka görün. Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun. Mümkünse bol oksijen alabileceğiniz yerlerde yürüyüş yapın. İmtihandan bir gün önce sınav konusunda konuşmayın. Soruları muhakkak çok iyi okuyun. Kodlamalara dikkat edin. Deneme sınavlarındaki stratejinizi aynen uygulayın. Kendinizi rahat hissedeceğiniz kıyafetler giyin" dedi. 

Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla hasret gideren Mustafa Düremez'e okul yetkilileri bir sürpriz yaparak, dizüstü bilgisayar hediye etti. Hediye karşısında şaşkınlığını belirten Düremez, bu anlamlı hediye için okulu ve öğretmenlerine teşekkür etti. Düremez'e hediyesini veren Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Server Gürsoy, İhlas Koleji'nde okuyan her öğrencinin Mustafa Düremez olmaya aday olduğunu söyledi. Gürsoy, "Öğretmenlerimizin çabası, öğrencilerimizin de planlı ve düzenli çalışmasıyla yeni şampiyon öğrenciler yetişecektir. Gelecekte ülkemiz için faydalı nesiller yetiştirmek bizleri mutlu edecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 12:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?