3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Okul masrafları için can verdi

Muğla Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisiydi Hüseyin Sarı. Öğretmen olma hayaliyle Erzincan'dan ayrılan Hüseyin, ailesine yük olmamak için hem çalışıyor hem de okuyordu.

Artık son sınıfa gelmişti ve okul başlamadan ihtiyaçlar giderilmeliydi. Taşeron bir firmada, yollara 'Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)'nin varlığını gösteren tabela yazma işi bulmuştu arkadaşları. İstanbul'un yolunu tutan üniversite öğrencisi, geceler boyunca emniyet şeritlerine uyarı işaretleri kazıyordu. Önceki gece de Esenler TEM bağlantı yolunda çalışıyordu.

Ramazan'ın ilk günü oruç tutmak için niyetlenen Hüseyin ve arkadaşları Laçin Çakmak ile Dursun Tosun, sahur molası verdi. Yanlarına aldıkları sahurluklarını yol kenarında kendilerine siper ettikleri kamyonetin önüne serdiler. Hüseyin daha bir lokma almamıştı ki, aşırı hız yapan bir otomobilin altında kaldı. Bir gencin Erzincan'da başlayan öğretmen olma hayali, İstanbul'da otoban kenarında 'okul harçlığı' kazanırken son buldu.

Hüseyin Sarı, sahur vaktinin yaklaşmasıyla birlikte zeytin ekmek ve koladan oluşan menüyü çalıştıkları kamyonun önüne hazırladı. Üniversite öğrencisi işçi, arkadaşlarıyla birlikte sahur yemeğini yerken virajlı yoldan otogar istikametine hızla ilerleyen Barış Y.'nin kullandığı araç bir anda sahur sofrasını kana buladı. Trafik canavarının altına aldığı üç arkadaştan Hüseyin Sarı olay yerinde hayatını kaybetti. İki arkadaşı Laçin Çakmak (25) ve Dursun Tosun (27) ağır yaralı olarak Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erzurum Tekman ilçesi Tepecik köyünde yaşayan ailesine destek olmayı isterken genç yaşta hayatını kaybeden Hüseyin Sarı, İstanbul'da ağabeyinin evinde kalıyordu. Kardeşinin Ramazan ayı yaklaştığı için büyük bir heyecan duyduğunu anlatan Zekeriya Sarı, bir hafta sonra kardeşinin Muğla'daki okuluna kayıt yaptırmaya gideceğini söylüyor. Acılı ağabey, "İki aydır gece gündüz çalışıyorsun, işi bırak da okuluna gitmeden önce bir hafta dinlen, dedim. Bana yurt parasını tamamlamadan işi bırakmak istemediğini söyledi. O gece evden çıkmadan önce de Ramazan'ın gelmesinden duyduğu mutluluğu anlatmıştı." diyor. Kardeşinin çok başarılı bir öğrenci olduğunu gözyaşları içinde aktaran Zekeriya Sarı, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ailece onunla gurur duyuyorduk. Okulda kalıp üniversitede hoca olmak en büyük hayaliydi. 'Sadece kendim için değil, sizin için de okuyorum. Annemin babamın emeklerini boşa çıkarmayacağım.' derdi. Hiçbirini yapmak nasip olmadı." Hüseyin Sarı'nın ikiz kardeşi Hasan Sarı ise kardeşinin ölümüyle yıkıldı. Aşırı hız yaptığı ileri sürülen Barış Y. gözaltına alındı.

Öte yandan Bağcılar'da da aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Basın Ekspres-TEM Otoyolu ayrımında dün sabah saatlerinde meydana gelen kazada Uğur Albayrak'ın kullandığı otomobil, aşırı hızın da etkisiyle bariyerlere çarptı. Hurdaya dönen araçta bulunan Tunahan Oğuz ve sürücünün annesi Mahide Albayrak hayatını kaybetti.

Zaman
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?