4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Okul müdürüne taciz suçlaması

İstanbul Kadıköy’deki Muhsin Adil Binal İlköğretim Okulu müdürü M.T. hakkında okul öğretmenlerine tacizde bulunduğu gerekçesiyle Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Okuldaki bayan öğretmenlere -Sizde seks filmi var mı? öğrenci velilerine ise -Evliliğiniz nasıl gidiyor, insan her şeyi kocasıyla konuşamaz” gibi sorular soran M.T. ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma yürütüldüğünü doğruladı. Okulun iki öğretmeni tarafından bu konuda kendilerine şikayette bulunulduğunu ifade eden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Soruşturma Şube Müdürü Hasan Keçici, İnceleme yapıldı ve son aşamasına gelindi. Ancak bir açıklama yapılması şu an için mümkün değil diye konuştu. İddialara konu olan okul müdürünün okulda yarattığı taciz terörünü aynı okulun öğretmenlerinden Z.Z’den dinledi:

Güzel olun

Arkadaşlarımızdan sözlü ve fiziksel tacize uğrayanlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçtiğimiz Şubat ayında şikayette bulundular. Bunun ardından da okula müfettişler gelip, bizlerin bilgisine başvurdular. Müdür Bey’in okuldaki bayan öğretmenlere -Güzel olun ancak makyajı abartmayın’ biçiminde önerilerde bulunduğuna öğretmenler odasında oturan tüm meslektaşlarımız şahit olmuştur. Ancak bizim okulumuzdaki olaylar bununla bitmiyor.

Kasıklarına dokunuyor

Evli öğretmenlere hatta öğrenci velilerine evliliklerinin nasıl gittiğini soran ve her şeyin kocayla paylaşılamayacağını söyleyen müdürümüz şikayette bulunan arkadaşlarımıza tacizlerde bulundu. Okulun birçok yerinde bu iki öğretmen arkadaşımıza Kot mu kadife pantolon mu bu?“ diyerek kasıklarına, kolundan tutma bahanesiyle göğüslerine dokunmaya çalıştı. Bu iki arkadaşımız şu an sakinleştirici kullanıyor.

Z.Z., müdür M.T’nin bazı öğretmenlere Evde hanımefendi, mutfakta hamarat ama yatakta o... olacaksın” vecizesini dile getirdiğini de anlattı.

Gereğini yaparız

Ata ÖZER (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü): Bu konu bana ulaştı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü konuyu araştırıyor. Ben bir ağabeyleri olarak en başta bu öğretmen kardeşlerimin yanında olduğumu söylüyorum. İddialar doğru ise gerekenin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Biz de bakanlığımız da bu konuda gerekeni yapar.”

Okul müdürü M.T.: Dinine bağlı biriyim

29 yıllık eğitimciyim bu komplodur, uydurmadır. Bununla ilgili bir soruşturma açılmıştır herkes hakkında soruşturma yapılabilir. Beni yıpratmaya yönelik bir karalama kampanyası söz konusudur. Açık söylüyorum ben böyle bir şey yapmadım. Dinine, namusuna düşkün bir insanın böyle yaralanması hoş bir şey değil. İki çocuk babasıyım ve eşimle gayet mutlu bir evliliğim var.

Vatan
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 08:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?