1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Okul önünde uyuşturucu pazarlığı

Küçükçekmece'de, lise öğrencilerine okul önünde uyuşturucu satmak istedikleri öne sürülen 2 kişi düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Okul kapısında yaşanan uyuşturucu pazarlığı, öğrencilerin zehir tacirleri tarafından nasıl da kıskaca alındığını gözler önüne serdi. Operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, öğrenciler zanlıları yakalayan polisleri uzun süre alkışladı. 

Lise öğrencilerine okul önünde uyuşturucu madde pazarlandığı ihbarı üzerine harekete geçen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Zehir tacirleriyle telefon görüşmesi sağlayan narkotik dedektifleri, alıcı kılığında uyuşturucu siparişi verdikten sonra bu kişilerden buluşma talebinde bulundu. Tacirlerin 'Küçükçekmece'de Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Lisesi'nin önünde görüşelim' teklifi üzerine buluşma sağlandı. Alıcı kılığında hareket eden ekipler, okul önünde bekleyen 2 kişi ile buluştuktan sonra uyuşturucuları teslim aldı. Bu esnada başlatılan operasyonda S.Ç. (29) ile R.A. (29) gözaltına alındı. Operasyonda 2 adet extacy hap ile bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Gerçekleştirilen operasyon polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Okul kapısında yaşanan uyuşturucu pazarlığı, öğrencilerin zehir tacirleri tarafından nasılda kıskaca alındığını gözler önüne serdi. 

Öğrenciler, operasyonun ardından bir polisin "Okulda uyuşturucu satılıyor mu?" sorusunu "evet" şeklinde yanıtladı. Öğrencilerin alkışladığı operasyonun ardından zehir tacirleri sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SEYYAR TEZGAHTA UYUŞTURUCU PAZARLIĞI 

Narkotik ekiplerinin kamerasına takılan ikinci operasyon Fatih Fevzi Paşa Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Bir seyyar satıcının el altından uyuşturucu madde sattığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, sigara ve çakmak satışının yapıldığı görünümündeki seyyar tezgahta uyuşturucu madde pazarlandığı ortaya çıktı. Alıcı kılığına giren sivil polislerin uyuşturucu maddeleri satın aldıktan sonra başlatılan operasyonda, B.Ç ve E.Ç. adlı 2 kardeş suçüstü gözaltına alındı. Operasyonda sigara paketlerinin içine gizlenmiş 10 içimlik esrar maddesi ele geçirildi. Zanlıların ikamet ettiği evde yapılan aramalarda ise 1 kilo esrar maddesi bulundu. İki kardeş operasyonun ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. 

Narkotik ekiplerinin düzenlediği üçüncü operasyon ise Bağcılar'da gerçekleştirildi. Doğu Anadolu'dan getirilen yüklü miktarda uyuşturucunun Avrupa ülkelerine sevk edilmek istendiği bilgisi üzerine harekete geçen ekipler Bağcılar'da bir ev ve depoya baskın düzenledi. Operasyonda 56 kilo 600 gram eroin maddesi ele geçirildi. Uyuşturucuların Van'dan yola çıkan 06 AY 0407 plakalı bir kamyonun mazot deposuna gizlenerek İstanbul'a getirildiği tespit edildi. Sevkiyatta kullanılan kamyon emniyetin otoparkına çekilirken, uyuşturucuların mal sahibi olduğu öne sürülen A.E. ile F.A. gözaltına alındı. 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son 14 gün içerisinde transit uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik 21 ilçede 101 operasyon düzenlendiği ve 167 kişinin yakalandığı bildirildi. Bu operasyonlarda 68 kilo eroin, 107 kilogram esrar, 26 bin 750 tablet uyuşturucu hap, 2 kilo 570 gram kokain ve 9 adet ruhsatsız tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 15:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?