7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Okulda dayak skandalı!

OKULDA DAYAK İDDİASI

Kartal Soğanlık'ta bulunan Ülkü Bora İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi B.C'nin, öğretmeni N.E. tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Öğrencinin babası hastaneden darp raporu alırken, aynı sınıfta eğitim gören başka bir öğrenci de, öğretmenin sürekli kendilerini dövdüğünü söyledi. Bilgi almak üzere okula giden basın mensupları ise, görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı.

İddiaya göre; 5. sınıf öğrencisi B.C, dün ders sırasında öğretmeni N.E. tarafından dövüldü. Boynunda ve kolunda morluklar oluşan küçük çocuk, korktuğu için durumu babasına anlatmadı. B.C babasına "Morluklar, arkadaşlarımla oyun oynarken oldu" derken, baba N.C, aynı sınıfta eğitim gören B.B'nin babasından gelen telefonla olayı öğrendi. Oğlunu Kartal Devlet Hastanesi'ne götüren N.C, darp raporu aldı. N.C, raporun ardından oğlu ile birlikte okula gitti. Bu sırada bilgi almak üzere okula gelen basın

mensupları, görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı. Gazeteciler ve okul görevlileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yaşadığı olay nedeniyle çok korktuğunu belirten B.C, "İki arkadaşım sınıfta tartışıyordu. Ben onları uyardım. O anda öğretmen gördü. 'Seni müdüre götüreceğim' diyerek beni korkuttu. Özür dilememe rağmen boynumu sıktı. 'Sıkmayın hocam' deyince 'itiraz etme' diyerek kolumu da sıktı. Beni koridora çıkarttı. Özür dileyince tekrar sınıfa aldı. Canım çok yandı. Ağladım" dedi. B.C, korktuğu için babasına bir şey söylemediğini belirterek, "Durumu anneme söyledim. Okulda sürekli dayak olayları oluyor. Öğretmen

tokat atıyor, tekme atıyor. Kafamızı duvara vuruyor. Okula gitmekten çok korkuyorum. Bir daha gidemeyeceğim sanırım" diye konuştu.

Aynı sınıfta eğitim gören B.B de, öğretmenden sürekli dayak yediklerini söyledi. B.B, "Neredeyse her gün dayak yiyoruz. Beni de daha önce yumruk ve kafa atarak dövdü. Ben de o sınıfta okumak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğünü, akşam gelen telefonla öğrendiğini belirten baba N.C ise "Boynundaki izin, arkadaşlarıyla oynarken olduğunu söylemişti. Arkadaşım, 'öğretmeni dövmüş' deyince şok oldum. Akşam, 'başım dönüyor' dedi ama korkudan dayak olayını söylemiyordu. Dersini ağlayarak yaptı. Midesi bulanıyordu. Olay çıkmasın diye bir şey söylemiyordu. Haberi alır almaz hastaneye götürdüm. Gereği neyse yapılmasını istiyorum. İki ay önce de öğretmeni yüzüne yumruk atmış. Gözü mosmor olmuştu. O

zaman da bana 'top oynarken yere düştüm' demişti. Acaba kendi çocuğuna böyle bir şey yapılsaydı nasıl bir tepki verirdi, merak ediyorum" dedi.

OKULDA DAYAK İDDİASI
OKULDA DAYAK İDDİASI
OKULDA DAYAK İDDİASI
OKULDA DAYAK İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 16:48:01
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 18:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?