30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Okulda domuz gribi paniği

Şehremini Anadolu Lisesi'nde görevli bir öğretmende, domuz gribi virüsü tespit edildiği öne sürüldü.

Müdür yardımcısı konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi vermekten kaçınırken, okulun beden eğitimi öğretmeni konuyu doğrulayarak, bir proje için ABD'ye giden meslektaşının tahlillerinin pozitif çıktığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, okulda görev yapan öğretmenlerden G.Y. ve E.U., bir proje kapsamında görevli olarak ABD'ye gitti. Türkiye'ye döndükten sonra her iki öğretmen de, yüksek ateş ve grip şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tahliller neticesinde öğretmenlerden G.Y.'nin, domuz gribi virüsü taşıdığı öne sürüldü.

Okulun müdür yardımcısı, bilgi almak üzere binaya gelen basın mensuplarını dışarıya çıkarttı. Müdür yardımcısı, okulun kapılarını kapatarak gazetecilere bilgi vermekten kaçınırken, beden eğitimi öğretmeni Seyithan Dağıstanlı iddiayı doğruladı. Dağıstanlı, "Arkadaşlarımız bir proje kapsamında ABD'ye gitti. Döndükten sonra pazartesi günü okula gelerek kendilerini iyi hissetmedikleri gerekçesiyle sevk aldılar.

Bir arkadaşımızın tahlil sonuçları pozitif çıktı. Şu an hastanede tedavi görüyor. İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen ekipler, diğer öğretmenlere koruyucu ilaç verdi. Öğrencilere herhangi bir şey yapılmadı çünkü derse girmemişlerdi" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?