4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Okulda müdür isyanı

Kadıköy Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde bazı öğretmenleri haksız uygulamalarla “sürdüğü” iddia edilen okul müdürünü protestolar devam ediyor.

Geçen cuma günü okul önünde “müzikli” oturma eylemi yapan öğrencilere dün velileri de katıldı. Eylem sırasında derslere girmeyen lise öğrencilerinin okul bahçesinden çıkmaması, gazetecilerin de içeri girmemesi için polis okul kapısını kapadı. Öğrenciler kapının açılması için “Basına özgürlük” sloganı attı. Veliler ve öğrenciler, okuldan bir aracın çıkmasından sonra, açılan kapıyı kapattırmayarak burada oturma eylemi yaptılar.

Erenköy Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim-öğretim gören yaklaşık 200 öğrenci ve velileri, okul önünde Okul Müdürü Mehmet Fatih Onur’un haksız yere okuldaki bazı öğretmenlerin görevine son vermesini, öğrenci ve öğretmenlere saygısız davranışını protesto ettiler.

Okul Müdürü Onur görevden alınana dek derslere girmeyerek boykot kararı alan öğrenciler, okulun kapısında “Gün gelecek, devran dönecek, okul müdürü öğrenciye hesap verecek”, “Git”, “Basına özgürlük” sloganları attılar. Okul bahçesinde oturma eylemi yapan öğrenciler, “Okul müdürü görevden alındı. Ancak adamı olduğu için geçen perşembe göreve geri döndü. Cuma günü öğretmenlerimizi sürmeye, bizlere ise disiplin cezası vermeye başladı. Bizi disiplin cezası vererek susturacağını sanmasın. Müzik bölümünde okuyan arkadaşlarımıza ‘çalgıcı’, resim bölümünde okuyan arkadaşlarımıza ise ‘boyacı’ diyor. Sanata ve sanatçıya saygı duymuyor. Biz müdür görevden alınana kadar boykotumuza devam edeceğiz” diye konuştular.

Yaklaşık 50’ye yakın veli ise “okul müdürünün görevden alınmasını” istedikleri dilekçelerini Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiler. Okul kapısı önünde konuşma yapan öğrenci velisi Kemal Sofi, okulun önünde kolluk güçlerinin durmasının anlamsız olduğunu ifade ederek, “Teröristler dağlarda, burası okul. Polisler, kolluk güçleri oraya gitsinler, burada işleri yok. Bizim muhatabımız polisler değil okul müdürüdür. Bu gençler Cumhuriyeti savundukları, Cumhuriyete sahip çıktıkları için okul müdürü tarafından azarlanıyor, küçük düşürülüyor, hatta tehdit ediliyor” dedi.

Veli Sibel Pederik ise çocukların sonuna kadar arkalarında olduklarını dile getirerek, “Öğrencileri ve velileri tarafından sevilmeyen bir okul müdürünün sürülmesine rağmen tekrar bu okula geri dönmesine anlam veremiyorum” yorumunda bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 10:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?