30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Okulda taciz skandalı

İstanbul'un ünlü okullarından birinde öğrenciler arasında yaşanan taciz skandalıyla ilgili 6 okul görevlisi hakkında, olayı bildikleri halde yetkili kurumlara bildirmedikleri gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Sarıyer Adliyesi'ne çıkarılan 6 kişiden 5 öğretmen savıcıya verdikleri ifadenin ardından serbest kalırken, bir idare görevlisi ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Türkiye'nin tanınmış okullarından birinde 9 Mayıs günü yaşanan olayda bir erkek öğrencinin, bir kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edilmiş, olayı öğrenen okul yönetiminin öğrencileri okuldan attığı ileri sürülmüştü. Olay, tacizi izlemek zorunda kalan 11 yaşındaki A.K'nin, yaşadıklarını annesine anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine mağdur öğrencilerden A.K.'nin annesi K.K, bir hafta önce Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen erkek öğrenci ise uzaklaştırılmasına rağmen, onunla birlikte olaya tanık olan ve kızların parasını aldığı iddia edilen K. adlı 7'nci sınıftaki erkek öğrenci hakkında ise bir işlem yapılmadı.
Olaydan mağdur olan kız öğrencilerin "suçluymuş gibi okuldan uzaklaştırıldığını", "okul yönetiminin kendilerini yanlış bilgilendirdiğini" ve "olayı kapatmaya çalıştığını" öne süren anne K.K, kızının yaşadığı olayın etkilerini ömrünün sonuna dek yaşayabileceğini söyleyip okul yönetimini olayı savcılığa ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmemekle suçladı. Delillerin karartıldığını savunan anne K.K, olayın faili olan 14 yaşındaki öğrenci ile sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticilerin cezalandırılmasını istedi.

Taciz kurbanı öğrencinin 3 saat boyunca pedagog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı.  Okul yönetimi ise olayla ilgili ailenin bilgilendirildiğini ancak adli mercilere müracaat edilmesi ve suç duyurusunda bulunulması konusunda inisiyatifin aileye bırakıldığını belirtti. Olayın adliyeye intikal etmesi üzerine okulda görevli 5 öğretmen ile bir idare görevlisi, dün Sarıyer Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı'na çıkarıldı.

Okulda belletmen olarak görev yaptıkları açıklanan 5 kişi, Cumhuriyet Savcısı'na verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı. İdare görevlisi bir kişi ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliye çıkışı yüzünü kapatan okul görevlileri, işlemlerinin ardında adliyeden uzaklaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?