3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Ümraniye Belediyesi ilçede okuma yazma bilmeyenlere yönelik olarak 'Ödüllü Açık Hava Okulu' projesini hayata geçiriyor. Ümraniyeliler hem okuma yazma öğrenecek, hem de ödüller kazanacak. 

Ümraniye Belediyesi sosyal belediyecilik alanında başlattığı hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Kendisi de eğitim kökenli olan Başkan Hasan Can, ilçede okuma yazma bilmyenlere yönelik 'Açık Hava Okulu'nu kurduklarını söyledi. 

Türkiye'de ilk kez yapılacak olan uygulama kapsamında, bu yıl 15. si düzenlenen Tantavi Kültür ve Sanat Festivali programına 'Açık Hava Okulu' konuldu. Okul, Tantavi Parkı'nda ağaçların gölgesine kurulan 4 sınıftan oluşuyor. Her sınıfta 20 yetişkin öğrenim görecek. Dersler hafta içi her gün 10.00-14.00 arası verilecek. Eğitim araç gereçleri belediye tarafından karşılanacak ödüllü okuma yazma kursu bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek. Açık Hava Okulu'nda, yetişkin öğrenciler 1 ayda okuma yazma öğrenecek ve ilk okuma yazma öğrenen kişinin de ödüllendirileceği belirtildi. Okulun ilk okuma yazma öğrenen öğrencisine 3 bin YTL, ikinci olana 2 bin YTL ve 3. olana ise bin YTL ödül verileceği açıklandı.

'EĞİTİM HİZMETLERİNDE ÇIĞIR AÇTIK' 

Eğitime yaptıkları katkılarla belediyecilik hizmetlerinde çığır açtıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, her türlü imkânlarını ilçedeki eğitim faaliyetleri için seferber ettiklerini belirtti. Bugüne kadar 4 milyon YTL'yi aşkın eğitim yardımında bulunduklarını da hatırlatan Başkan Can, şunları söyledi:
"14 Mahalleye 15 Kültür Merkezi sözünü vermiştik, 4 yıl içinde 10 kültür merkezini hizmete sunduk. 11. sinin yapımı bitmek üzere. 30 bilgi evi yapacağız demiştik. 23 bilgi evi şu an halkımıza hizmet veriyor. 2 yeni bilgi evinin yapımında sona gelinirken, 2'sinin temeli atıldı; 3 bilgi evinin de yakın bir zamanda temeli atılacak. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Geleneksel Tantavi Festivali'nde, bir ilki gerçekleştiriyoruz. 'Açık Hava Okulu' ismini verdiğimiz bir proje ile ilçemizde okuma yazma bilmeyen
vatandaşlarımıza okuma yazma imkanı sunuyoruz. Açık Hava Okulu bünyesinde oluşturulan kurslarda başarılı olan kardeşlerimizi ödüllendireceğiz. Amacımız ilçemizdeki okuma yazma oranını en üst seviyeye çıkarmak"

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?