6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Öldürüldüğü stada borç para ile girmiş

Statta bıçaklanarak öldürülen Cihat Aktaş’ın amcaoğlu: Parası yetmediği için içeri giremediğini öğrendim. Para toplayıp bilet almasını sağladık

20 Kasım’daki Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşmasında bıçaklanarak öldürülen Cihat Aktaş’ın ailesi çocuklarım Mardin’de toprağa verip 10 gün süreyle taziyeleri kabul ettikten sonra istanbul’a döndü. Bir fabrikada 300 milyon lira maaşla bekçi olarak görev yapan baba Seyfullah Aktaş ve maçta Cihatla birlikte statta bulunan amcasının oğlu Sabgedullah Aktaş’a olay günü ve sonrasında yaşadıkların sorduk.

Oğlunun ölümüne neden olan kişiler ile futbol çetelerine en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirten baba Seyfullah Aktaş şöyle konuştu: "Televizyonda yayınlanan holigan belgeselini izleyince dehşete düştük. Bu kişilerin futbolla, taraftarlıkla ilgisi yok. Oğlumun ölümüne de bu çeteler neden oldu. Oğlumu bıçaklayanlar kadar, onları stada sokanlar da cezalandırılmalı. Cihat’ın futbol için milat olmasını istiyorum. Çetelerle mücadele edilmeli." Beşiktaş yönetiminin ailenin yol ve cenaze masraflarını üstlendiğini belirten Aktaş, kulübün Cihat’ın mezarının yapılması için maddi destekte bulunduğunu, mezar taşına kartal amblemi yaptıracaklarını söyledi.

Cihat Aktaş’ın amcasının oğlu Sabgedullah Aktaş ise genç futbolseverin maça borç para alarak girdiğini söyledi. İşte olay günüyle ilgili anlattıkları: "Staddaydım. Stad dışındaki bir arkadaşım telefonla arayarak Amcanın oğlu da maça gelmiş ama parası çıkışmıyor’ dedi. Ben de ’Destek olun da içeri girsin’ dedim. Cihat’ın üzerinde 30 milyon lira kadar para varmış. Kapalı tribün biletleri 40 milyon lira. 10 milyon lira borç vermişler. Ben kapalı tribünün alt kısmında maçın başlamasını beklerken üst tarafta bir hareketliliğe tanık oldum. Yukarı çıktığımda Cihat’ı gördüm. Karnında kan vardı. Hemen ambulans çağırdık."

Holigan cinayeti davası Adli Tıp raporuna kilitlendi
Galatasaray-Leeds United takımları arasında 4 yıl önce yapılan maç öncesi ingiliz taraftarlar Kevin Speight ve Christopher John Loffus’un ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin dava, Adli Tıp Kurumu’nun raporuna kilitlendi. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmaya, tek tutuklu sanık Ali Ümit Demir ile tutuksuz yargılanan Yılmaz Tutuş ve Süleyman Aydın katıldı.

Demir’in avukatı, müvekkilinin 4 yıl 8 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek şu savunmayı yaptı: "Müvekkilim hakkındaki hapis kararında mahkeme hafif indirim maddesini uyguladı. Oysa ağır tahrik maddesi indirimi kullanılmalıydı. Yartgıtay bu yönde karar vermişti. 5237 sayılı yasa da müvekkilim lehinedir. Ağır tahrik hükümlerini belirleyen maddede 4’te 3’e kadar indirim imkanı bulunmaktadır.

Müvekkilimin tahliyesini istiyorum." Tahliye talebini reddeden mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararında esas gösterdiği, ölüme hangi bıçağın neden olduğunun açığa kavuşması için istenen Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine karar verdi.

vatan gazetesi
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 14:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?