30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Öldürülen transseksüel anıldı

Beyoğlu'nda tartıştığı sevgilisi tarafından bıçaklanarak öldürülen transseksüel Dilan Pirinç, öldüğü binanın önünde anıldı.

Beyoğlu Balaban Mahallesi Pürtelaş Sokak Köşe Palas Apartmanı'nın önünde 2 gün önce öldürülen Dilan Pirinç için anma töreni düzenlendi. Çeşitli sivil toplum örgütü ve kadın örgütlerinin düzenlediği anma törenine İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Sosyolog Pınar Selek ile çok sayıda kişi katıldı.

Anma töreninde konuşan Milletvekili Ufuk Uras, "Hukuku olan devlet, hukuk devleti anlamına gelmiyor. Bu ülkenin yurttaşlığını kimliğine göre ayırt ederek hareket etmek kabul edilemez. İnsanları kendinize benzetmeye çalışmayın. Herkes kendi kimliği ile yaşasın" dedi.

Grup adına yapılan basın açıklamasında ise travesti ve transseksüellere yönelik yasal düzenlemelerin yapılması istendi. Açıklamada, "Lezbiyen, gay, biseksüel, travesti ve transseksüel (LGBTT) örgütlerinin anayasanın 10. maddesine, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmesi talebi hayati bir taleptir. Tüm yetkililer ayrımcılığı önleyecek yasal düzenlemeleri yapmak ve hayata geçirmek zorundadır. Artık hiç kimse ölmesin. Ebru'nun acısı son acımız olsun. Travesti ve transseksüel cinayetleri sıradan cinayetler değil. Bunlar politik cinayetlerdir. Katili biliyoruz. Adalet Ebru'nun katil zanlısının yakalanması ve cezalandırılması ile gerçekleşmiş olmayacak. Çünkü asıl katil travesti ve transseksüel cinayetlere yönelik suçlara karışan kişilere ceza indirimi uygulayan yargıdır" denildi.

"Erkek egemen şiddete son", "Travestiyiz buradayız", "Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun" yazılı pankart taşıyan grup, binanın önüne karanfil bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?