4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ölen eşinden mail aldı

Seyrantepe’de oturan Huriser Y. (49), Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, eşi Orhan Y.’yi 19 Mayıs 2008’de akciğer kanserinden kaybettiğini, bu olaydan bir ay sonra eşinin mail adresinden mesajlar almaya başladığını söyleyerek, "Bana attığı mail’lerin başlığında ’Öbür dünyadan mail’iniz var" yazıyordu. İçinde, ’Ayağını denk al. Hareketlerine dikkat et’, ’Öldüm ama seni izlemeye devam ediyorum’, ’Kızıma iyi bak. Yoksa gece gelir seni boğazlarım’ yazıları vardı. Bu mail’ler yüzünden ruh sağlığım bozuldu. 
Geceleri korku içinde geçiriyorum. Bunu yapanın bulunmasını istiyorum" dedi.

Asayiş polisi, mail’lerin atıldığı bilgisayarın IP numarası belirlendi. Bağlantının yapıldığı adresi belirleyen dedektifler önceki gün operasyon yaptı. Gözaltına alınan ve Orhan Y.’nin chat arkadaşı olan Ayşe Ü. (48), sorgusunun ardından savcılıkça serbest bırakıldı.

Ben ölünce eşimi korkut dedi

Ayşe Ü. ifadesinde şunları söyledi: "Orhan’la internet ortamında aynı mail grubunda yazarken tanışmıştık. Benimle dertleşir, eşinin ve ailesinin kendisine iyi bakmadığından yakınırdı. Yakında öleceğini biliyordu. Benden, eşinin kızına iyi bakmasını sağlamak için, onu korkutacak mailler atmamı istedi. Mail adresinin şifresini verdi. Hayatını kaybedince ben de onun son isteğini yerine getirecek mailler attım."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?