7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Olimpiyat Meşalesi İstanbul'a geliyor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 2004 Olimpiyat Oyunları çerçevesinde İstanbul’a gelecek Olimpiyat Meşalesi’ni Türkiye adına taşıyacak isimleri açıkladı. Aralarında milli sporcular, işadamları, ünlü oyuncu ve sanatçıların da yer aldığı meşale taşıyıcıları, yaptıkları işlerle olimpiyat ruhunu taşıyan isimler arasından belirlendi.

İstanbul’da yaklaşık 50 kilometrelik bir yol katedecek Olimpiyat Meşalesi Koşusu, Ataköy Olimpiyatevi önünden başlayarak 125 meşale taşıyıcısı tarafından Sultanahmet, Boğaz Köprüsü, Bağdat Caddesi, Kadıköy, Üsküdar, Mecidiyeköy, Şişli ve Taksim’i dolaşacak. Koşu, Dolmabahçe meydanındaki kutlamalar ile sona erecek. Bugüne kadar yapılan ilk küresel Olimpiyat Meşalesi Koşusu olma özelliğine sahip Olimpiyat Meşalesi Koşusu’nun İstanbul ayağında meşaleyi taşıyacak 125 isim İstanbul Olimpiyatevi’nde düzenlenen bir toplantıyla açıklandı.

Toplantıya, TMOK Başkanı Togay Bayatlı ve organizasyonun sponsorlarından Coca-Cola Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Ahmet Burak ile Samsung Electronics Genel Müdürü Sung Meen Cho ile meşaleyi taşıyacak isimler de katıldı. TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Türkiye’nin Olimpiyatlara ev sahipliği yapma konusunda oldukça kararlı olduğunu belirterek, "İstanbul’un Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından Atina 2004 Olimpiyat Meşalesi’nin dünya turundaki duraklardan biri olarak seçilmiş olması bu kararlılığımızın bir göstergesidir. Olimpiyat Meşalesi’nin İstanbul’dan geçmesi kentimizin tanıtımına çok önemli katkılarda bulunacaktır. Dünya tarafından izlenecek Olimpiyat Meşalesi Koşusu’nun başarıyla kentimizden geçmesi için güvenlik başta olmak üzere her türlü önlemi almış bulunmaktayız" dedi.

Coca-Cola’nın 76 yıldan bu yana Olimpiyat Oyunları’nın sponsoru olduğunu belirten Coca-Cola Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Ahmet Burak da bu organizasyonun Türkiye açısından önemini anlattı.
Samsun Electronics Genel Müdürü Sung Meen Cho ise Olimpiyat coşkusunu Türkiye’ye taşımaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "İnsanları birleştiren Olimpiyat Koşusu’nun Türkiye’de gerçekleştirilmesine öncülük etmiş olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.
Olimpiyat Meşalesi’ni taşıyacaklar arasında şu isimler yer alıyor:
"Ahmet Ayık, Aydın Örs, Azra Akın, Çağla Kubat, Demet Akbağ, Doğan Hakyemez, Elvan Abeylegesse, Ferzan Özpetek, Harun Erdenay, İbrahim Kutluay, Mithat Bereket, Nasuh Mahruki, Oğuzhan tüzün, Orhan Saka, Semih Saygıner, Serdar Bilgili, Süreyya Ayhan, Şenol Güneş, Tan Sağtürk, Vuslat Doğan Sabancı."
Bisiklet Milli Takımı ve BJK Sandalyeli Basketbol Takımı da meşale koşusuna eşlik edecek.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2004 Salı 16:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?