4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ölüm oyunu

Şişli Evlendirme Dairesi’nin çıkışında para almak için gelin arabalarının önünü kesen çocuklar, ölümle burun buruna geliyor. Otomobillerin ön camına yapışıp, yollara savrulan çocuklar, kendilerini uyaranları ise ellerindeki taşlarla "Karışmayın, bu bizim ekmek paramız" diye tehdit ediyor.

MAÇKA’daki Şişli Evlendirme Dairesi’nin çıkışında gelin arabalarının önünü kesen, yaşları 10 ile 18 arasında değişen 30 çocuk, para alabilmek için hayatlarını hiçe sayıyor. Evlendirme dairesinde hafta sonları günde ortalama 30 nikáh kıyılıyor. İlk nikáhın başlamasıyla otopark çıkışında saf tutan çocuklar gelin arabalarının çıkışını beklemeye başlıyor. Atılan zarflardan alamayanlar ya da aldıkları parayı az bulan çocuklar, gelin arabasının peşini bırakmıyor.

Önlem alınmalı

Otomobilin kapılarına ve ön camına asılan çocuklar, durdurabildiklerinden zorla para alıyorlar. Durmak istemeyen sürücüler ise gaza basıyor, ön camda asılı çocuklar yola savruluyor, bazen yoldan geçen diğer otomobillerin önüne düşerek ölümle burun buruna geliyor. Çocuklar, kendilerini uyaranları ise ellerindeki taşlarla "İşimize karışmayın, bu bizim ekmek paramız" diye tehdit ediyor. Tüm bunlara tanık olanlar, yetkililerin önlem almasını istiyor.

Burası da Bolu

Bolu Belediyesi Nikáh Salonu’nun önünde çocuklar, konvoyun önünü keserek bahşiş alıyor. Ölüme meydan okuyan çocuklar, gelin arabasının ilerlememesi için altına bisikletlerini sokuyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 09:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?