4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ölüm tuzağı kuran evler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Çin’de meydana gelen depremi hatırlatarak İstanbul’un ciddi bir deprem riski taşıdığına işaret etti. Topbaş, kentte yaklaşık 1 milyon 600 bin binanın risk sınıfında olduğunu söyledi. 

ÜÇ BÖLGEDE BÜYÜK PROJE
Kartal alt bölgede dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in hazırladığı proje hayata geçtiğinde İstanbul’un tüm dünyanın konuşacağı bir yer olacağını söyleyen Topbaş, ayrıca Cendere Vadisi’nde, Küçükçekmece ve Riva’da da büyük projelerin gerçekleşeceğini anlattı.

SÜMER MAHALLESİ TÜRKİYE’DE BİR İLK
Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde riskli alanları tespit ederek, yeniden bir şehir kurmak için çalışmalara başladıklarını hatırlatan Topbaş, “Türkiye’de ilk deprem dönüşüm alanı projesini Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde hayata geçiriyoruz” dedi. Topbaş, mahallede 100 metrekare dairesi olana 75 metrekarelik dairelerin verileceğini ifade ederek, kimseyi mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Topbaş, Sümer Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüme tabi olan hak sahiplerinin evlerinin ilk etapta 24 ay sonra verileceğini belirterek, büyük daire isteyenlerin aradaki farkı ödeyerek, bu dairelere sahip olabileceğini söyledi.

Bu sırada emekli bir kadının, “Biz emekli maaşımızla ne kadar fark verebiliriz?” sözleri üzerine Topbaş, “Sizler, 100 metrekarelik evinize karşılık, 75 metrekarelik dairede huzurla yaşayacaksınız” dedi.

Mahalle sakinlerine evlerini satmamaları yönünde uyarıda bulunan Topbaş, mevcut evlerinin dönüşümden sonra değerlerinin 2 kat artacağını, zaten el değiştiren evlere de yeni daire verilmeyeceğini kaydetti.

Topbaş, kentsel dönüşüm için ilk sözleşmeyi bir hak sahibiyle imzaladı.

EV ALIRKEN SADECE MUTFAĞA BAKMAYIN
Topbaş, konuşmasında bir mimar olarak vatandaşların ev alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da uyarıda bulunarak, “Konut alırken bulunduğunuz ilçedeki belediyeye gidin ve binanın ruhsatlı olup olmadığı, depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda bilgi isteyin. Böylece binanız hakkında bilgi sahibi olursunuz. Aldığınız dairenin sadece mutfağına, banyosuna bakmayın” şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 16:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?