4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ölüme araba sürdüler

İstanbul Fatih'te asker uğurlayan gençlerin içinde bulunduğu otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçip otobüsle çarpıştı, kazada 3 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

Kaza, bugün saat 23.00 sıralarında Unkapanı Köprüsü üzerinde meydana geldi. Taksim yönünden Aksaray yönüne giden içinde asker uğurlayan gençlerin bulunduğu 27 yaşındaki Bahri Atam yönetimindeki 34 BB 432 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Karşı şeride geçen otomobil, Beylikdüzü-Taksim hattında çalışan Erdinç Korkmaz yönetimindeki 34 TN 2668 plakalı belediye otobüsü ile çarpıştı.

OTOBÜS DENİZE UÇMAKTAN SON ANDA KURTULDU

Otomobili altına alarak metrelerce sürükleyen içinde 30 yolcunun bulunduğu 2 katlı otobüs, köprünün bariyerlerine çarparak son anda denize uçmaktan kurtuldu. Kazada, otomobildeki 24 yaşındaki Aytaç Kır ile Ömer Çakır olay yerinde, sürücü Bahri Atam ise kaldırıldığı Taksim İlkyardım Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Otobüs şoförü Erdinç Korkmaz ile yolculardan 39 yaşındaki Nurettin Çaylak, Hüseyin Can ve Ercan Şengezer hafif yaralandı.

Otomobilde sıkışan Aytaç Kır ve Omer Çakır'ın cesetleri itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu çıkarılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

YAKINLARI POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ
Asker uğurlama konvoyunda bulunan gençler ve ölenlerin yakınları kaza sonrası sinir krizleri geçirdi. Gençler, itfaiye araçları ve polise saldırdı. Taksim Meydanı'nda kendilerini durduran polis ekiplerinin kötü davrandığını iddia eden gençleri yakınları sakinleştirmeye çalıştı.


Bu arada, kaza sırasında köprü üzerinde balık tutan birçok kişi de şans eseri yara almadan kurtuldu.


Otobüs şoförü Erdinç Korkmaz polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kaza sonrası bir süre trafiğe kapanan yol, araçların çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?