4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Ölümlerin yarısı kalp ve damardan'

24. Ulusal Kardiyoloji Kongresi, 11 yıl sonra İstanbul’da yapılıyor. Kongreye 4 bin uzman katılıyor...

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çetin Erol, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kalp ve damar hastalıklarının ölümlerin bir numaralı nedeni olduğunu söyleyerek, “Tüm ölümlerin yarısına yakını kalp ve damar hastalıklarından oluyor” dedi.


24. Ulusal Kardiyoloji Kongresi, 11 yıl sonra yeniden İstanbul’da yapılıyor. 27 Ekim’de sona erecek ve Yeşilköy WoW Oteli Kongre merkezinde gerçekleştirilecek kongre öncesinde TKD Yönetim Kurulu üyeleri, dün bir basın toplantısı düzenledi.
TKD Başkanı Dr. Çetin Erol, Türkiye’nin tıp alanındaki en büyük kongrelerinden biri olmaya aday olan Ulusal Kardiyoloji Kongresi’ne 150’si yabancı, 4 bin uzmanın katılacağını söyledi. Çetin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kalp ve damar hastalıklarının ölümlerin bir numaralı nedeni olduğuna vurgu yaptı.


TKD Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Değertekin ise, Türkiye’deki veri eksikliklerinden en önemlilerinden birinin kalp yetersizliğine ilişkin olduğuna değinerek, “Kalp krizlerine müdahale şansımız arttıkça yaşamı uzatıyoruz ama kalp yetersizliğiyle karşı karşıya kalıyoruz. ‘Happy’ isimli, ülkemizde kalp yetersizliği sıklığı ve olası nedenlerine ilişkin çalışmamız 2009’da bitecek. Buna ilişkin ilk verileri ise kongrede açıklayacağız” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 11:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?