4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Onbinlerden demokrasi çağrısı

Beyoğlu'nda toplanan birçok sivil toplum kuruluşu üyesi 3 bin kişi demokrasi çağrısı yaptı. "Darbeye karşı omuz omuza" sloganının atıldığı yürüyüşe çok sayıda sanatçı ve akademisyen de destek verdi..

İstanbul Beyoğlu'nda toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri, darbe karşıtı yürüyüş yaptı. Küresel Eylem Grubu, Genç Siviller, Mazlum-Der'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteklediği yürüyüş, Beyoğlu Tünel Meydanı'nda başladı. Bazılarının beyaz eldiven taktığı grup, pankart açarak İstiklal Caddesi'nde yürümeye başladı. "Darbeye karşı 70 milyon adım, darbeye karşı ses çıkar!" yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, cadde boyunca "Darbeye dur de!" "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı.

Grubun önü Galatasaray Lisesi önünde polisler tarafından kesildi. Grup, daha sonra Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Sanatçı Zeynep Tanbay, "Bugün darbelere, tüm darbe girişimlerine karşı ses çıkarma günü" şeklinde konuştu. Gazeteci Nazlı Ilıcak, Ferhat Kentel, sanatçı Lale Mansur da yürüyüşe katıldı.

Sabah
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 06:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?