6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Önce ABD sonra AKP protesto edildi

Beyazıt Meydanı’nda toplanan bir grup, ABD’nin Felluce’deki operasyonu sırasında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Beyazıt Camii’nde Cuma Namazı kılanlardan oluşan grup, Beyazıt Meydanı’nda toplanarak, ABD’nin Felluce’deki operasyonunu protesto etti. Namaz sonrası AKP aleyhinde slogan atan gurup olaysız dağıldı. Gurup, 'AKP şaşırma sabrımızı taşırma', ' AKP müslümana sahip çık', ' AKP Felluce'ye sahip çık' şeklinde sloganlar attı.

Sloganlar atarak tekbir getiren gruptakiler, Saadet Partisi’nin 28 Kasım’da İstanbul’da yapacağı mitinge ilişkin ilanlar ile Felluce’ye ilişkin fotoğraflar, gazete kupürleri, Türk Bayrağı, ’’Bebek katili İsrail, İngiltere ve Amerika’nın mali kaynaklarını boykot et’’ yazılı afişler taşıdı.

Gruptan bazı kişiler cami duvarına ’’Dayan Felluce Anadolu aslanları geliyor’’ yazılı bir pankart asarken, bazı kişiler de ’’katliama hayır’’ yazılı pankart açtılar.

Daha sonra Felluce’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, gruba hitaben yaptığı konuşmada ’’Bugün Türkiye’nin çeşitli illerinde gıyabi cenaze namazı kıldığını ve bunun iyi izlenmesi gerektiğini’’ kaydederek, ’’Bizi
kızdırmasınlar. 50 bin, 100 bin kişiyle Amerikan Konsolosluğu’nu abluka altına alırız’’ dedi.

’’Felluce’deki operasyondan televizyonlara yansıyan görüntülerin dikkati bu bölgeye çektiğini, bunun da kasıtlı yapıldığını’’ öne süren Yıldırım, ’’ABD’nin, Irak’taki başka bölgelerde Saddam’ın Halepçe’de yaptıklarının benzerlerini yaptığını’’ savundu.

Yıldırım, eylemlerin devam edeceğini belirterek, gruptakileri ’’Saadet Partisi’nin pazar günü yapacağı mitinge katılmaya’’ çağırdı.

Protestocular, dua ettikten sonra olaysız şekilde dağıldılar.

istanbul
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 17:22:39
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 17:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?