30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Önce ihbar etti sonra vazgeçti

Sarıyer Reşitpaşa Mahalle Muhtarlığı'nın da içinde bulunduğu bina kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Mahalle sakinleri önceki dönemde muhtar olan Bekir Ekiz'in muhtarlığın alt katında bulunan dükkan sahibine kızıp, binanın kaçak olduğu yönünde şikayette bulunduğunu, tekrar muhtar seçilince ise yıkımı durdurmak için mahkemeye başvurduğunu iddia etti.

Alınan bilgiye göre, belediye ekipleri Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi Zergerdan Sokakta bulunan kaçak binayı yıkmak üzere sabah saatlerinde olay yerine geldi. Mahallelinin tüm çabalarına rağmen yıkım ekipleri binayı boşaltarak, yan duvarlarını balyozlarla yıktı. Muhtarlığın da içerisinde bulunduğu bina tamamen kullanılamaz hale getirirken, mahalle sakinleri yıkım sırasında olay yerinde bulunmayan muhtar Bekir Ekiz'e ateş püskürdü.

Mahalle sakinleri, önceki dönemde muhtar olan Ekiz'in muhtarlığın alt katında
bulunan ve gelirleri Reşitpaşa Spor Kulübü'ne aktarılan Can Balıkevi ile ters düştüğü ve binanın kaçak olduğu yönünde şikayette bulunduğunu öne sürdü. İddiaya göre muhtar Ekiz, tekrar seçilemeyeceğini düşünerek yaptığı bu şikayetin ardından yerel seçimlerde yeniden muhtarlık koltuğuna oturunca yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvurdu. Ancak mahkeme bu şikayeti dikkate almayarak yıkım için karar verdi.

Yıkım sırasında olay yerine gelen Reşitpaşa Spor Kulübü yetkilileri ve mahalle sakinleri muhtar Ekiz'i suçladı. Kulüp bünyesinde eğitim alan gençlerin tüm ihtiyaçlarının Can Balıkevi tarafından karşılandığını anlatan yetkililer, Bekir Ekiz'in gençlerin eğitimine mani olduğunu öne sürdü.
Mahalle sakinleri yıkımın ardından Ekiz tarafından mahalleye asılan "Güzel günler yeniden başladı" yazılı tabelayı da sökerek yıkılan muhtarlık binasına astı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?