1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Önce Mozart, sonra tekbir!

Bayrampaşa Belediyesi, Kurban Plaza'da kurbanlıkları Mozart ve Beethoven eşliğinde rahatlatacak, tekbir eşliğinde kesecek

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yapımı süren 54 bin metrekare alan üzerine kurulu olan 'Kurban Plaza' önümüzdeki günlerde hizmete girecek.


Veteriner kontrolünden sonra ilçeye giren kurbanlıklara plazada barkot sistemi uygulanacak. Vatandaşlar sokak bilgisayarlarından istedikleri kurbanın kod numarasını girerek, hakkındaki bilgilerine ulaşabilecek. Seçimin ardından hayvan işleme tesislerinde kullanılan teknoloji sayesinde kurban, el sürülmeden parçalanıp sahibine teslim edilecek. Vatandaşlar, büyükbaş hayvan için 160-180, küçükbaş hayvan için de 40 YTL kesim ücreti ödeyecek.
32 bin metrekare kapalı alana sahip modern kesimhanede, bir günde 1500 büyükbaş hayvanın kesimi yapılabilecek. Kesilen hayvanların kanı bir depoda toplanacak. Toplanan kan, tutkal ve gübre sanayiinde kullanılmak üzere alıcılarına teslim edilecek.


Müzik ete lezzet katacak
Plazada kesilecek hayvanlara Mozart ve Beethoven'ından 'rahatlatıcı' müzik eserleri dinletilecek. Bayrampaşa Belediyesi Veteriner Müdürü Fatma Tunç şöyle konuştu:
"Müzik dinleterek kurbanlıkların korkularını atarak sakinleşmeleri sağlanacak. Böylece kurbanlığın eti daha lezzetli olacak. Klasik müzikle sakinleşmesi sağlanan büyük ve küçükbaş hayvanların et ve süt kalitelerinin arttığı bilimsel olarak ispatlandı. Hollanda ve ABD gibi ülkelerde hayvanlar müzikle sakinleştiriliyor. Stres yaşamayan hayvandan daha çok kan akacağı için et kalitesi de artar."

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 08:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?