7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

'One minute' diyecekler

SULTANAHMET'TE

 One Minute Küresel Barış Platformu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki "one minute" çıkışının birinci yıldönümünde Sultanahmet Meydanı'nda etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor.

Platform, Türkiye'nin yanı sıra 5 ayrı kıtadaki 100 ülkede etkinlik düzenleyecek
One Minute Küresel Barış Platformu'nun yarın akşam Sultanahmet Meydanı'nda düzenleyeceği etkinlik "ayrımcılıklara, savaşlara, açlığa ve her türlü haksızlıklara 'one minute' diyelim" başlığı ile gerçekleştirilecek. Sinevizyon gösterimi ile başlayacak etkinlikte sanatçı Mazhar Alanson konser verecek. Saatler 20.33'ü gösterdiğinde ise özel gösterime geçilecek. Canlı bağlantılarla devam edecek etkinlik, Rap Force Grup'un rap ve dans gösterisi ile sona erecek. One Minute Küresel Barış Platformu Başkanı Süleyman Çakmak, etkinlikleri 5 ayrı kıtadaki 100 ayrı ülkede sürdüreceklerini açıkladı.

Çakmak, platformu Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Davos Zirvesi sırasında yaptığı çıkışından esinlenerek kurduklarını ifade ederek, "Erdoğan'ın bu tepkisi tarihe geçen onurlu bir tepki. Özellikle İslam alemi çok önemli bir tepkiydi bu. Çocukların ve masum sivillerin öldürüldüğü Gazze'de onlar için bir umut oldu bu çıkış. Bu çıkışın ardından insan onurunu zedeleyen her şeye 'one minute' diyoruz. Etkinliklerin küresel olmasını istiyoruz. Bu nedenle 5 kıtada 100 ülkede çalışmalarımız devam ediyor. Sivil, bağımsız, etnik, dini hiçbir ayrım gözetmeksizin yolumuza devam edeceğiz. Gittiğimiz olduğumuz ülkelerde çok olumlu tepkiler alıyoruz. Barış, adalet, kültürel ve sosyal hak arayışındaki tüm kesimlerin adeta sloganı ve sembolü haline geldik. 2.5 ay önce başlattığımız çalışmayı taçlandıracağız" diye konuştu.

"Dünyadaki insan haklarını zedeleyen her şeye 'dur' diyeceğiz" ifadelerini kullanan Süleyman Çakmak, etkinliğe tüm vicdan sahibi insanları beklediklerini söyledi. Türkiye'de de bazı şeylere 'one minute' denmesi gerektiğini kaydeden Çakmak, "Artık Türkiye'de darbe söylentisinin konuşulmaması gerekiyor. Açlık sınırını aşmalıyız artık. Türk-Kürt meselesini aşmalıyız, kamplaşmaları aşmalıyız. Bu kapsamda hükümetin demokratik açılım projesini platform olarak destekliyoruz. Türkiye'de sindirilmiş insanlar artık duygularını ifade edebilmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 14:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?