30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Optimum tavla turnuvası heyecanı

Optimum Outlet ve İstavder işbirliği ile düzenlenen Türkiye'nin en geniş kapsamlı Vidolu tavla turnuvası başladı.

Beklenilenin üzerine bir başvurunun olduğu tavla turnuvası sonucunda şampiyon olan oyuncu, 2010 yılında Monte Carlo'da düzenlenecek olan Dünya Tavla Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak.

İstanbul'un en renkli ve en büyük alışveriş merkezlerinden olan Optimum Outlet'in İstanbul Tavla Spor Kulübü Derneği (İstavder) ile birlikte organize ettiği tavla turnuvası büyük katılım ile başladı. Beklenilenin üzerinde bir başvurunun gerçekleştiği turnuvanın sunuculuğunu Kayra Şenocak yaptı. Klasik Türk tavlasının yerine dünya standartları ve kuralları ile oynanan bir oyun oynandığını söyleyen İstavder Başkanı Fuat Erdağ " Biz tavlayı bir spor olarak görüyoruz. Şimdiye kadar 20'ye yakın turnuva düzenledik. Dünyada geçerli olan standart ve kurallara göre oynatıyoruz.Klasik Türk tavlası oynatmıyoruz. Zaten AVM'lere de ilk bu şartı sunuyoruz. Katılımı ücretsiz ve Türkiye'nin en büyük turnuvası olacak. Beklediğimizin üzerinde bir ilgi var. 4 ayrı ön eleme yapıyoruz. Toplam 512 yarışmacımız bu elemelerde karşılaşıyor. En son 16 kişi finalist olabilmek için yarışacak. Bugün ilk ön elememizi yapıyoruz" dedi.

FARKIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ
Müşterilerine rahat alışverişin yanı sıra hem eğlenecekleri hem de stres atabilecekleri sosyal içerikli etkinliklere önem verdiklerini söyleyen Optimum Outlet Pazarlama Müdürü Meliz Albayrak, "Optimum Outlet olarak ne yapabiliriz diye düşündük. İstavder Başkanı Fuat Erdağ ile görüştük. Yapacağımız etkinlik ses getirsin istedik. Tavla turnuvasını bütün AVM'ler yapıyor. Bizim biraz farklı olsun istedik. Sonunda İstavder çok yardımcı oldu. Sonucunda Optimum'da bir tavla turnuvası yapalım, ama yaptığımız turnuva sonucunda kazananlara güzel ödüller verelim istedik. Kazanan kişi 2010 dünya şampiyonasına Optimum Outlet tavla turnuvasını kazananı oraya gönderip, ülkemizi temsil etsin istedik " şeklinde konuştu

15 -16 Ağustos tarihlerinde finale kalabilmek için genç yaşlı tavla severler, bu kez Montecarlo'ya gidebilmek için zar attılar. Kimi yarışmacılar kurallar konusunda arkadaşlarından destek alırken, turnuvaya 5 aylık bebeği ile katılan bir yarışmacı ise ilgi odağı oldu.

Birinci olan hem Monte Carlo da ki Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etme ve Altın Pul sahibi olma gururunun yanı sıra çeşitli hediyelerde verileceği belirtildi. 25-26 Temmuz'da birinci ön eleme, 8-9 Ağustos'ta ise, ikinci ön elemelerin ardından ise, turnuvanın finalinin 15-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Turnuva sonunda şampiyon olana Monte Carlo katılım ödülü ve Altın Pul ile ödüllendirilecek. Finalist olana Gümüş pul ve deri tavla takımı, yarı finalist olana ise Bakır pul ve deri tavla takımları hediye edilecek
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 15:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?