30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

ORACLE SUN'ı satın alıyor

Oracle Corporation ve Sun Microsystems, Oracle'ın Sun hisselerini hisse başına 9,5 dolar nakit karşılığı satın alınacağının kesinleştirildiği bir anlaşma imzaladıklarını duyurdular.


Verilen bilgiye göre işlemde, Sun'ın nakit ve borçları, yaklaşık 7,4 milyar dolar veya 5,6 milyar net olarak değerlendirildi. Oracle'ın Sun'ın Java ve Solaris gibi iki önemli yazılım değerine sahip olmasının, uzun vadede stratejik bir müşteri avantajını da beraberinde getireceği belirtildi. Oracle'ın şimdiye kadar satın aldığı en önemli yazılım olan Java, bilgisayar endüstrisinin en iyi bilinen markalarından ve en yaygın kullanılan teknolojilerinden biri olarak biliniyor. Oracle'ın en hızlı büyüyen işi
olan Oracle Fusion Middleware, Sun'ın Java dili ve yazılımının üzerinde oluşturulmuş durumda bulunuyor.


Sun Solaris işletim sistemi, Oracle'ın önde gelen çözümlerinden biri olan Oracle Veritabanı için lider bir platform olma özelliğini taşıyor. Sun'ın satın alınmasıyla Oracle, Solaris'in bazı eşsiz ve üst seviye özellikleri için Oracle Veritabanı'nı daha da uygun hale getirebilecek. Oracle, Linux ve diğer açık platformlar için geliştirmelerini sürdürürken, güçlü endüstri iş ortaklıklarını da destekleyip geliştirecek.


Sun Microsystems Yönetim Kurulu oybirliğiyle onaylanan satın alma işleminin; Sun hissedarlarının onayı, belirli yasal onayların alınması ve geleneksel kapatma koşullarına bağlı olarak bu yaz tamamlanması bekleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 19:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?