3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Orantılı güç kullandık'

Karakolda ve Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu öldüğü anlaşılan Engin Ceber ile arkadaşları Özgür Karakaya, Cihan Gül ve Aysu Baykal’a kötü muamelede bulundukları iddia edilen İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi’nde görevli 19 polis, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nda verdikleri ifadelerinde iddiaları reddetti.

Polisler özetle, Özgür Karakaya, Engin Ceber, Aysu Baykal ve Cihan Gün’ü ekip otosuna bindirmek istediklerini, ancak onların direndiklerini iddia ettiler. Polisler, Aysu Baykal’ın, üst aramasını yapmak için çağırılan A.U. isimli bayan polis memurunun boynunu ısırdığını ve tekme atıp, ’Sen o...sun ’ diyerek hakaret ettiğini de ileri sürdüler. Şahıslara ’zor kullanma sınırları içerisinde orantılı müdahale ettiklerini’ öne süren polisler, Engin Ceber’in nasıl öldüğünü ise bilmediklerini söylediler. Bu arada, Özgür Karakaya, Cihan Gün ve Aysu Baykal’ın avukatı Oya Aslan ise, müvekkillerinin tutukluluk hallerinin kaldırılması için ikinci kez itirazda bulundu, özellikle böbrek yetmezliği çeken Aysu Baykal’ın durumunun son derece kritik olduğunu bildirdi.

Arkadaşları tahliye edildi

Engin Ceber ile birlikte gözaltına alınan Aysu Baykal, Özgür Karakaya ve Cihan Gün, dün mahkeme kararı ile tahliye edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 09:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan IP: 88.235.172.xxx Tarih : 16.10.2008 22:06:45

insanca düşünebilen bir toplumun,insan olma bilinci taşıyan insanların kanaatleri, polislerimizi mahkum etiklerini düşünüyorum.