30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Organize hacker şebekesine darbe

Kurdukları üç farklı kumar oynanan site ile sisteme para yatıran şahısları hile yoluyla dolandırdıkları belirlenen hacker şebekesi çökertildi.

Yıllık 2 milyon TL haksız kazanç elde eden şebekenin kurduğu kumar sitelerine üye olan şahısları oynanan kumar oyunlarında çeşitli bilgisayar programları vasıtasıyla hile yaptıkları ortaya çıktı. Yakalanan zanlılardan 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bahçelievler, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Güngören, Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Pendik ve Büyükçekmece ilçeleri ile Ankara, İçel ve Nevşehir illerinde bulanan hackerlerın yurt dışındaki internet sunucuları üzerinden kurdukları www.holdemturk.com, www.adapoker.com ve www.applengc.com siteleri ile dolandırıcılık yaptıklarını belirledi.

Yapılan istihbari çalışmalar sonucu hackerlerın kumar oynanan bu internet sitelerinden 24 saat canlı bağlantı ile kumar oynamak için sisteme para yatıran şahısları hile yoluyla dolandırdıkları ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonunda şebekenin kurduğu kumar sitelerine üye olan şahısları oynanan kumar oyunlarında çeşitli bilgisayar programları vasıtasıyla hile yaptıkları ve bu işten yıllık 2 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Önceden tespit 30 şüphelinin kimliklerinin belirlenmesi üzerine takip başladı. Şüphelileri fiziki takibe alan jandarma ekipleri Ankara, İçel ve Nevşehir'de 5, örgütünün İstanbul merkezindeki yapılanmasında ise Avcılar, Bayrampaşa, Bahçelievler, Beyoğlu, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kâğıthane ve Pendik'te ise toplam 29 adres tespit edildi.

1 yıl boyunca takibini sürdüren ekipler organize bir şekilde "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen, liderliğini Veysel Ş.'nin yaptığı suç örgütü üyesi 30 şüphelin,in yakalanması için harekete geçti. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kom Daire Başkanlığı ekipleri 29 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda aralarında şebeke liderinin de bulunduğu 31 kişi yakalandı.

Yapılan operasyonlarda 1 adet zigzauver ruhsatlı tabanca, birer adet 9 ve 6.35 çap celsa ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca,47 adet 6.35 mm çap tabanca fişeği, 64 adet 9 mm çap tabanca fişeği, 6 adet kurusıkı tabanca fişeği, 2 adet tabanca şarjörü, 4 adet kalem tipi gizli kamera, 1 adet düğme tipi gizli kamera, 8 adet masaüstü bilgisayar, 17 adet dizüstü bilgisayar,10 adet harici harddisk, 4 adet DVD, 60 adet CD, 5 adet flash bellek, 1 adet hafıza kartı, 1 adet disket, 4 adet kredi kartı, 9 adet bankamatik kartı, 1 adet pasaport, 1 adet (kıbrısta bulunan) gazinoya ait üyelik kartı, 9 adet gazino bonus fişi, 18 adet hesap cüzdanı, 13 adet ajanda, 22 adet cep telefonu, 23 adet sim kart, 12 sayfa hesap dökümü (internet çıktısı), 57 adet atm dekontu ve bol miktarda banka dekontu ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 15:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?