30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Organlarıyla başkalarına hayat verecek

Maltepe'de kıskançlık nedeniyle başka bir kadın tarafından kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden 28 yaşındaki Gaye Kılıç'ın organları başka hastalara hayat verecek.

Orhan Canga isimli arkadaşıyla sohbet ederken yanlarına gelen Orhan Canga'nın kız arkadaşı Burcu Kurt tarafından kalbinde bıçaklanan Gaye Kılıç hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşam savaşını kaybeden Gaye Kılıç'ın organlarının bağışlandığı belirtildi.

Nakillerin yapılacağı Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Uzmanı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan
Gökçe konuyla ilgili bir açıklama yaparak "Hayatını kaybetmiş olan genç bir hanımdan alınan böbrek şuanda alıcılarımızdan birine takılacak. Alıcının kim olacağını tespit etmek için son bir çalışma yapacağız. Doku uyumuna göre hazırlanmış altı hasta içinden hangisi için uygun gelirse onlardan bir tanesine nakil yapacağız. Gaye Kılıç'ın karaciğer böbreği başka hastalara da hayat verecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 10:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?