30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Örgüt bağlantısını araştırıyoruz'

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Patlamanın bombadan kaynaklandığını ifade eden Çapkın, "Çöp konteynırına konan bomba sonucu Salih Özçelik adlı bir vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Çapkın açıklamasının ardından olay yerinden ayrılırken, Ergenekon davası savcılarından Zekeriya Öz bölgeye geldi.

Patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çapkın, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patlamanın konan bir bombadan kaynaklandığını ifade eden Çapkın, "Çöp konteynırına konan bombanın patlaması sonucu Salih Özçelik adlı bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayda bir vatandaşımız da ayağından hafif şekilde yaralandı. Ekiplerimiz olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor" dedi.

Çapkın, "bir insanı öldürebilecek şiddette" olduğunu söylediği bombanın türü ile ilgili incelemelerin sürdürüldüğünü kaydetti. Saldırının terör örgütü bağlantısının araştırıldığını ifade eden Çapkın, "Şuanda bir şey söylemek için çok erken. İncelemelerimiz tamamlandıktan sonra örgüt bağlantısı var mı, yok mu tespit edilecek" diye konuştu.

Çapkın açıklamanın ardından olay yerinden ayrılırken, Ergenekon davası savcılarından Zekeriya Öz olay yerine geldi. Patlamanın Ergenekon oluşumu ile ilgisi olup olmadığı şeklinde sorular yöneltilen Öz, açıklama yapmadı.
Olayı anlatan bir görgü tanığı, "Bir patlama sesi duydum. Ardından patlamanın olduğu yere konteynıra doğru gittim. Orda parçalanmış vatandaşı gördüm. Can çekişiyordu. Çok korkunç ve feci bir durumdu. Üzerimdeki gömleğimi çıkardım ve üzerine örttüm. Daha sonra polise haber verdim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 11:35:52
Güncelleme :15 Ağustos 2009 Cumartesi 11:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?