30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Orhan Duru'ya son görev

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci-yazar Orhan Duru son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine siyaset, medya ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı.

76 yaşında hayatını kaybeden Orhan Duru için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Duru'nun eşi Sezer Duru ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Gazeteci Ünal İnanç ile siyaset, medya ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı.

Gazeteci Ünal İnanç, Orhan Duru'yu 12 Mart döneminde tanıdığını belirterek, ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İnanç, "Benim gazetecilerin geldiği bir lokalim vardı. Orda tanıştık. Sonrada 5 yıl beraber çalıştık. Ben serbest muhabir olduğum için haftanın 3 günü buluşurduk. Orhan'ın ölümüyle yıkıldım ve ailesine taziyede bulunmak için bugün buraya geldim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise Orhan Duru'nun Türk edebiyatının önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, "Önemli bir gazetecidir. Ölümü büyük bir boşluk oluşturdu. Umuyorum Türk edebiyatı kendisinin bıraktığı yerden daha ileri götürülecektir" diye konuştu.

Gazeteci-yazar Orhan Duru, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:04:49
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 21:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?