6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Orhan Pak İstanbul için yeniden bağımsız aday

Seçime sayılı günler kala her yer parti afişleriyle donanırken, adaylar da toplantıdan toplantıya koşarak kendilerini göstermeye çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için AK Parti adayı Kadir Topbaş başta olmak üzere CHP, MHP, DYP, ANAP ve Saadet adaylarının isimleri sıkça telaffuz ediliyor. Ancak İstanbul’un şehreminiliğine, isimleri pek bilinmeyen bağımsız adaylar da talip. Milyarlarca liralık seçim kampanyası yapamayan, ancak ‘gücünü umudundan alan’ adaylardan biri de iletişim danışmanı Orhan Pak.

Bir dönem Hürriyet Gazetesi ile TRT’nin New York temsilciliğini yapan reklamcı ve iletişimci Abidin Orhan Pak, bu seçimlerde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu. 18 Nisan 1999 seçimlerinde 6 bine yakın oy alan bağımsız aday Pak’ın, ‘takdirname alan öğrencilere 100 milyon lira verme ve ekmek fiyatlarını yüzde 50 ucuzlatma’ gibi vaatleri bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi için iki kez bağımsız aday olan, bir kez de Yeni Türkiye Partisi’nden (YTP) milletvekili adayı gösterilen Pak, “Kazanıncaya kadar seçimlere katılmaya devam edeceğim.” diyor. 1981–1982 yıllarında Hürriyet’in New York temsilciliğini yapan Pak, 1983–1987 yılları arasında ise TRT’nin New York muhabiri olarak görev yapmış. Eski gazeteci Pak, bir siyasetçi arkadaşının ısrarıyla ilk kez 1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday oldu. Ancak kendi deyimiyle siyasi tecrübesizliğe yenik düştü. Yaklaşık 6 bin İstanbullunun destek verdiği Pak, “Yaşadığım yer olan Beşiktaş’ta sadece 7 oy alabildim, onlar da ailemden geldi. Babam bile pusulayı yanlış kullandığı için oy veremedi. Buna rağmen 3 kez televizyonda kendimi anlatabilme fırsatı bulduğum için başka bölgelerden oy aldım. Daha sonra DSP’ye geçtim. Buradan da topluca YTP’ye geçtik ve 3 Kasım 2002 seçiminde İstanbul İkinci Bölge milletvekili adayı oldum.” dedi.

Seçim çalışmalarında yüzlerce mahalle ve kahve gezdiğini dile getiren Orhan Pak, seçmenlerin genellikle İstanbul’un sorunları yerine, ‘kendileri ve aileleri için neler yapabileceği’ni sorduklarını anlattı. Pak, bağımsız aday olarak kazanmanın zorluğunu bildiğini, ancak oyların partiler arasında bölünmesi halinde kendi şansının da artacağını kaydetti. Seçim bütçesi ayırmadığını söyleyen Pak, afiş bastırıp tanıtım organizasyonları için de otobüs tutmayacağını vurguladı. Tek harcamasının adaylık için ödediği 346 milyon lira olduğunu açıklayan Pak, seçilmesi durumunda takdirname alan her öğrenciye 100 milyon lira vereceğini, otobüs bilet fiyatlarına 3 yıl zam yapmayacağını ve ekmek fiyatlarını da yüzde 50 oranında indireceğini vaat ediyor.

zaman
Yayın Tarihi : 13 Mart 2004 Cumartesi 15:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?