30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Orkun emekleri boşa çıkarmadı

Kağıthane Lisesi'nde eğitim gören yürüme engelli Orkun Kasal'ın anne ve babasına, yönetim tarafından 'Takdir' belgesi verildi.

Eğitimini eksiksiz alabilmesi için çocuğunu bir an bile yalnız bırakmayan, kişisel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ders boyunca koridorda bekleyen anne Ayşe Kasal, uzun süre sevinç gözyaşları döktü. Orkun da, sınıfını başarıyla geçerek ailesinin emeklerine karnesiyle karşılık verdi.

Doğuştan yürüme engelli olan Orkun Kasal (15), Kağıthane Lisesi'nde eğitime başladı. Okul Müdürü Aytekin Çınar, tekerlekli sandalyeye mahkum olan Orkun'un binada rahat dolaşabilmesi için bir çok noktaya rampalar yaptırdı. Yapılan rampalarla eğitim hayatı belli ölçüde rahatlayan Orkun Kasal'ı, bir yıl boyunca babası arabayla okula getirip götürdü. Sabahları arabayla okula getirdiği oğlunu kucağında taşıyarak tekerlekli sandalyesine oturtan marangoz baba Cengiz Kasal, Orkun'un sınıfta da rahat edebilmesi için özel engelli masası yaptı.

Oğluyla birlikte okula gelen anne Ayşe Kasal da, Orkun'un kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için dersler bitene kadar koridorda bekledi. Ailenin Orkun'un eğitim hayatı boyunca gösterdiği vefa, Kağıthane Lisesi'nin karne gününde yaşanan bir sürprizle ödüllendirildi.

Kasal çifti, diğer günlerde olduğu gibi, karne dağıtımı nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen tören sırasında da çocuklarının yanından ayrılmadı. Kasal çifti de, diğer öğrencilerle birlikte Orkun'un karnesini alması için sırada bekledi.
Okul müdürü Aytekin Çınar, başarılı öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada sözlerine ara vererek, "Şimdilik başarılı öğrencilerimizi bir tarafa bırakıyor. Bir sene boyunca yağmur demeden, çamur demeden çocuklarını eğitim için okula getiren Ayşe-Cengiz Kasal çiftini sahneye çağırıyorum" dedi. Aile, isimlerinin anons edilmesi üzerine büyük bir heyecan yaşadı. Çocuklarıyla birlikte sahneye gelen çifte, Müdür Aytekin Çınar tarafından 'Takdir' belgesi verildi.

Aldığı 'Takdir' belgesi karşasında oldukça duygulanan anne Ayşe Kasal, uzun süre gözyaşı döktü. Ayşe Kasal, "Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Çocuğumu küçük yaştan itibaren okula böyle götürüp getiriyoruz. İlk defa böyle bir takdir belgesi aldık. Engelli annelerine sesleniyorum. Hayat her şeye rağmen devam ediyor. Benim çocuğum da engelli ama onun okuması için her şeyi yapıyorum" dedi. Kasal, konuşmasının ardından da uzun süre sevinç gözyaşları döktü.
Baba Cengiz Kasal ise, "Çok mutluyum. Benim için inanılmaz bir onur. Heyecandan konuşamıyorum" ifadelerini kullandı.

Sınıfını geçerek anne ve babasının emeklerini boşa çıkarmayan Orkun da, "Annem ve babam benden daha başarılı. Onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tören sırasında duygusal anlar yaşanırken, Okul müdürü Aytekin Çınar, "Aile çocuklarını okula yazdırmak üzere bize geldiğinde, binamızda engelli rampaları yoktu. Hemen gerekli çalışmaları yaptık. Bizim için bir öğrencinin eğitimi bile çok önemli. Onu okutmak için bundan sonra da her şeyi yapacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?