2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Orman ekiplerinden yangın tatbikatı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çöl sıcaklarının yaklaşması üzerine harekete geçti. Düzenli olarak sabah sporu yapan ekipler, "Orman sana canım feda" diyerek kondisyon depoluyor. Ekipler yangın tatbikatı yaparak çalışmalarını hızlandırırken, yetkililer de piknikçileri orman yangınlarına karşı uyarıyor.

Meteorolojinin hafta sonunun çok sıcak geçeceği uyarısı üzerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Özellikle piknikçilerin ormanlık alanlarda mangal yakabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler çalışmalarını hızlandırdı. Her gün sabah sporu yaparak kondisyon depolayan ekipler, koşarken de "Orman sana canım feda" diyerek tempo tuttu.

Çalışmalarına son sürat devam eden ekipler, ormanlık alanda yangın tatbikatı yaptı. Yanan çalılık alana arazözle gelen ekipler, gaz maskesi takarak yanmaz kıyafetlerle yangına müdahale etti. Bu şekilde tatbikat yapan ekipler hafta sonunda çıkabilecek olası yangınlarda ormanların zarar görmemesi için çalışıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 31 adet arazöz, 360 işçi, 1 helikopter, 2 uçak, 5 greyder ve 24 yangın gözetleme kulesi ile muhtemel bir yangın anına müdahale için hazır bekliyor.

Yetkililer, en çok yangının cumartesi ve pazar günleri çıktığını belirterek, "Hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arası en çok yangın riski olan durum. Bu hafta da sıcaklığın en üst seviyeye çıkacağı belirtildi. Vatandaşları orman yangınlarına karşı uyarıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 10:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?