30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ormancılar çam nöbetinde

İSTANBUL'DA YILBAŞI ÖNCESİ KAÇAK ÇAM AĞACI KESİMİNE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILDI

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı nedeniyle kaçak çam ağacı kesimine karşı tedbirlerini arttırdı. Sarıyer Burunsuz mevkiinde, ellerinde kazma küreklerle kaçak kesim yapan 3 kişi kıskıvrak yakalanırken, İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, "Bir günlük eğlence için 15 yıllık emeği heba etmeyelim" dedi.

İstanbul'da, yaklaşan yılbaşı öncesinde özellikle çam ağacı ve çam fidanlarının yoğun olduğu ormanlık alanlarda uygulama başlatıldı. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 400'e yakın personel ve çok sayıda motorize ekip, ormanları adeta abluka altına aldı.

Öğlen saatlerinde, Sarıyer Burunsuz mevkiinde fidanlık alanda çam ağaçlarının kesildiği yönünde gelen ihbar, ekipleri harekete geçirdi. Hızla belirtilen noktaya ulaşan ekipler, ellerinde kazma küreklerle kaçak kesim yaptıkları belirlenen 3 kişiyi yakaladı. Kameralara saniye saniye yansıyan operasyon sırasında hareketli anlar yaşandı.

Basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, vatandaşlara kaçak kesim yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. Üzmez, "Biz kestikten sonra ceza vermek yerine, daha kesim yapılmadan önlemlerimizi almak istiyoruz. O yüzden de yılbaşından bir ay önce ekiplerimiz alarm durumuna geçti. Kaçak çam ağacı kesimine karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Hem personelimiz, hem motorize ekiplerimiz çam ağacının yoğun bulunduğu ormanlık alanlarda uygulamalarını devam ettiriyorlar. Bir günlük eğlence için 15 yıllık emeği heba etmeyelim" dedi.

Kaçak çam kesiminin, ağacın yaşına göre hem hapis cezası, hem de para cezası olduğunun altını çizen Üzmez, "Bu cezaların affı yok. Anayasal olarak da çamlar korunuyor. Bunu yapacak insan af ümit etmesin. Affı olmadığı gibi sicile de işleniyor. Çam ağacı satış noktaları var. Vatandaşlar, kaçak çam kesimi yerine bu yerleri tercih etsinler. 8 liradan liradan, 250 liraya kadar fiyatla satılan çam ağaçları var. Plastikten yapılan süs ağaçları da tercih edebilirler" diye konuştu.

İSTANBUL'DA YILBAŞI ÖNCESİ KAÇAK ÇAM AĞACI KESİMİNE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILDI
İSTANBUL'DA YILBAŞI ÖNCESİ KAÇAK ÇAM AĞACI KESİMİNE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILDI
İSTANBUL'DA YILBAŞI ÖNCESİ KAÇAK ÇAM AĞACI KESİMİNE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 14:52:03
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 16:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?