30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Ormancılardan kaçak odun operasyonu

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, otoyollarda odun taşıyan kamyonlara yönelik operasyon düzenledi.
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Seyyar Koruma Ekip Şefi Selami Anıl yönetimindeki ekipler, Ömerli Şile Yolu'ndan geçen ve durumu şüpheli görülen odun yüklü kamyonları çevirerek, kasalarında arama yaptı.

Kamyonların taşıdığı yükün belgeli olup olmadığının incelendiği uygulama sırasında ekipler, Ömerli Kılıçlıköyü Ayazma Mevkii'nde, yoldan geçen 34 PZ 562 plakalı, kasası brandayla örtülü bir kamyonu çevirdi.

Kamyon sürücüsü Necmi Özbek ve yardımcısı Bülent Erdoğan'ı indirdikten sonra kamyonu incelemeye alan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kamyonda henüz yeni kesilmiş odunlar buldu. Kamyoncuların odunun kaçak kesim olmadığını iddia etmesi üzerine nakliye tezkeresini isteyen ekipler, istenen belgenin gösterilememesi üzerine Kamyon Ömerli'de bir garaja çekildi. Sürücü hakkında işlemin yapıldığı uygulamaya tepki gösteren kamyoncu Necmi Özbek, "Bu görevi suiistimaldir. Nakil belgemiz var. Kamyon kaçak yüklü değil. Olsa zaten yola çıkamazdık" dedi.

Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren bir başka sürücü ise "Bu uygulama sayesinde, en azından kaçak kesimler önleniyor" diye konuştu.

Osman Çakalcı adlı sürücünün kamyonunda yapılan uygulamada, taşınan odunların belgeli olduğu tespit edildi.
Uygulama hakkında bilgi veren İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Seyyar Koruma Ekip Şefi Selami Anıl, "Gece gündüz demeden, Edirne'den İstanbul'a kadar denetim yapıyoruz. Muhtelif zamanlarda çıkıp araçları kontrol ediyoruz. Sirenimiz var. Araç tam donanımlı. Sirenle ikaz edip durduruyoruz. İkaz lambamız var. Bazıları 'dur' ihtarına uymuyor. Yük kaçaksa o zaman araca el konuluyor ve araç sürücüsü hakkında yasal işlem yapılıyor" diye konuştu.
Taşıma belgesi olmayan sürücüler hakkında "odunları yasal yoldan elde etmedikleri için" yasal işlem yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 12:43:26
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 13:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?