4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Örnek hayvan barınağı

İstanbul Bağcılar’daki merkezde misafir edilen sahipsiz hayvanlar, sağlıklı bir ortamda yaşıyor, çevredeki restoran ve fabrikalardan artan yiyeceklerle besleniyor.

İstanbul’da Bağcılar Belediyesi’nin yaptırdığı Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’nde misafir edilen sahipsiz hayvanlar, konforlu bir ortamda, çevredeki restorandan artan yiyeceklerle besleniyor. Hijyen kurallarının tam olarak uygulandığı merkez, donanımıyla da diğer barınma merkezlerine örnek olacak durumda.

İkitelli Organize Sanayi Sitesi’nin hemen girişinde bulunan Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi modern görüntüsü ve donanımıyla dikkat çekiyor. Resmi açılışı henüz yapılmayan merkeze 2007 sonundan beri hayvan kabul ediliyor. 250 hayvan kapasiteli merkeze, sokaklardan toplanan sahipsiz kedi ve köpeklerin yanı sıra vatandaşların bakamadığı hayvanlar da kabul ediliyor.

İsteyen alabiliyor
1 milyon 360 bin YTL’ye mal olan merkezde 2 veteriner hekim, 1 veteriner sağlık teknisyeni ve 6 yardımcı personel çalışıyor. Yardımcı personel, çalıştığı süre boyunca mutlaka maske takıp steril elbise giyiyor. Kafesler belli aralıklarla ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Merkezde kalan hayvanlar özelliklerine göre sınıflandırılarak ayrı ayrı kafeslerde tutuluyor.

Bir yoğun bakım bölümü ve ameliyathanenin de yer aldığı merkezin müdürü veteriner Ata Metin Uçkan, “Merkezimize getirilen hayvanlar önce aşılanıp kısırlaştırılıyor. Bir süre özel bölümlerde kalan hayvanlar ya isteyen vatandaşlara veriliyor ya da 5199 sayılı yasa gereği serbest bırakılıyor” diye konuştu.

11 Nisan’da resmi açılışı yapılacak olan merkezdeki hayvanların yiyecekleri için pratik bir çözüm bulduklarını sözlerine ekleyen Uçkan, “Çevredeki fabrikalar ve restoranlarla anlaştık. Fabrikaların yemekhanelerindeki artan yemekleri topluyoruz. Güneşli’deki Tike Restoran’dan da artan yemekleri alıyoruz. Yani burada kalan hayvanlar diğer barınaklardakilere göre çok daha şanslı diyebiliriz” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 11:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADANAN AYDAR IP: 85.102.148.xxx Tarih : 21.04.2008 23:19:12

yazdıklarınızın bazıları masal daha yenı gittim maske falan yok temız ama doğal degil ayrıca kısırlaştırma yok yenı gelen dişi köpeği bile erkeklerın içine bıraktılar kuyruğu kopuk ve yaralı köpeğe hiç birşey yapmadan diğerlerinin yanına bıraktılar bilinçsiz çalışıyorlar yanı