4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Ortada belli bir örgüt yok'

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, ortada belli bir örgüt olmadığını savunarak, "Mahkeme bile örgütsüz bir ortamda başladı. Nefes almanın bile güç olduğu bir alanda gerçekleşti" dedi. 

Silivri'deki duruşmanın ardından avukat Mehmet Cengiz ile birlikte açıklama yapan Şule Perinçek, "Mahkeme bile örgütsüz bir ortamda başladı. Nefes almanın bile güç olduğu bir alanda gerçekleşti. Ben ve oğlum izleme fırsatı bulamadık. Eşimi göremedim ama terör suçundan çıkmış DTP'liler oradaydı" diye konuştu. 

Avukat Mehmet Cengiz'in duruşmadaki savunmasından da bahseden Perinçek, "Parti olduğumuz için bu mahkeme bizim hakkımızda karar veremez. İddiaları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletmesi, suç tespit edilirse de Anayasa Mahkemesi'ne dava açması gerekir" dedi. 

Davanın çok karmaşık olduğunu ifade eden Perinçek, "Hakimlere hak veriyorum. İçinden çıkılması zor bir dava. Hakimler, siyaseti hukukun içine monte etmeye çalışıyorlar. Bu mahkeme bir anlamda ölü doğdu" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 21:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?