30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ortalık savaş alanına döndü

Taksim Sıraselviler'de toplanan maskeli gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Çevredeki dükkanların yanı sıra bankamatiklere de taşlarla saldıran göstericiler, polise zor anlar yaşattı.
Yüzlerinde maskelerle Sıraselvi'de toplanarak kaldırım taşlarını söken göstericilerin, taşlar ve büyük saksılardan oluşturdukları barikat polis panzeriyle yıkıldı. Güvenlik güçleri, göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından en çok etkilenen kameramanlar oldu. Gaz maskesi takmalarına rağmen büyük zorluk yaşayan kameramanlar, yüzlerine limon sıkarak kendilerine gelmeye çalıştı.
Çevredeki dükkanların yanı sıra, bankamatiklere de taşlarla saldıran göstericiler, polise zor anlar yaşattı. Adeta savaş alanına dönen Sıraselviler'deki gerginlik, grubun ara sokaklara dağılmasıyla normale döndü.

Taksim Sıraselviler'de polis ve göstericiler arasındaki gerginlik devam ettiği sırada biber gazlı müdahaleyi kafeden izleyen vatandaşlar ilginç görüntü oluşturdu.
Polisin sıktığı biber gazından etkilenmemek için oturdukları kafelerde elleriyle yüzlerini kapatan vatandaşlar, koşuşturma ve yaşanan müdahaleyi meraklı gözlerle takip etti. Göstericiler, birçok dükkan ve bankamatiğin yanı sıra muhtarlığın bulunduğu binanın camlarını da kırdı. Öfkelenen muhtar, göstericilere tepki gösterdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemleri konusunda bilgi aldı.
Celalettin Cerrah, polis ve göstericiler arasında yaşanan gerginliklerle ilgili olarak Harbiye bölgesinde gezerek incelemelerde bulunduktan sonra Taksim Meydanı'na geldi. Meydanda dolaşan Cerrah, emniyet amirlerinden güvenlik önlemleri hakkında bilgi alırken, MOBESE kameralarını inceledi. Cerrah, basın mensuplarının tüm ısrarlarına rağmen bir açıklama yapmayacağını söyledi.
 

Kurtuluş Caddesi üzerinde toplanarak eylem yapan göstericiler, polisi taş yağmuruna tuttu. Polis, sayıları fazla olan göstericilere müdahalede zaman zaman zor anlar yaşadı.
Yüzleri maskeli grup, kaldırım taşlarını sökerek polise saldırdı. Atılan taşlar nedeniyle zor anlar yaşayan güvenlik güçleri, göstericilerin sayısının fazla olması nedeniyle müdahalede güçlük çekti. Çok sayıda göstericinin karşısında yetersiz kalan polis, attığı gaz bombasından kendisi etkilendi.
Öte yandan, gazdan etkilenen bir basın mensubunun yardımına bayan polis memuru koştu.

Kurtuluş Caddesi üzerinde polis ve göstericiler arasında yaşanan arbede sırasında arada kalan bir anne ve çocuğu, yol üzerindeki bir markete sığındı.
Atılan taşlar ve gaz bombaları nedeniyle büyük panik yaşayan anne ve çocuğunun yardımına polis koştu. Gerginliğin yatışmasının ardından anne ve 9 yaşındaki çocuğu, polis tarafından marketten çıkarıldı.
 

İstanbul polisi ile yasa dışı göstericilerin yanı sıra, vatandaşlar da 1 Mayıs'a hazırlandı.
Vali Konağı Caddesi üzerinde polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Yüzleri maskeli grup, polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis, göstericilere gaz bombası attı. Atılan gaz bombasından etkilenen vatandaşlar, yol üzerindeki dükkanlara sığındı. Gösterilere hazırlıklı oldukları gözlenen vatandaşlar, yanlarında taşıdıkları limonları çıkararak gazın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Vatandaşlar, "Gazın etkisinden limon sayesinde kurtulabileceğimiz söylenmişti. Biz de bu nedenle yanımıza limon aldık" diye konuştu.

Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin en üst katında izinsiz olarak pankart açıldı.
Otelinde üst katlarındaki bir odada bulunan kimliği belirsiz bir şahıs, "1 Mayıs 77'de buradan ateş edenler Bulunsun" yazılı pankart açarak aşağı sarkıttı. Yaklaşık 5 dakika süreyle asılı kalan pankart görevlilerin müdahalesi ile indirildi. Pankart açan kişi odadan uzaklaştırıldıktan sonra pankartın bir bölümü kesildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 11:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?