30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Oto hırsızlığında akıl almaz yöntem

İstanbul'da, geliştirdikleri akıl almaz yöntemle çok sayıda otomobil çaldıkları belirlenen şebeke çökertildi.

Şebeke üyelerinin, otoparka araç bırakan bayan sürücülerin hemen ardından otopark görevlisini arayarak, "Az önce park ettiğim aracımı bir yakınım alacak" dedikleri ve böylelikle görevlendirdikleri hırsızın aracı kolaylıkla çaldığı belirlendi. Şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyon polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bir oto hırsızlık şebekesini takibe aldı. Yapılan takip sonucu şebekeye yönelik Avcılar, Beyllikdüzü, Bahçelievler, Bakırköy, Bayramapaşa, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinde önceden belirlenen 52 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 2'si kadın 34 kişi yakalandı.

Organize bir şekilde çalışan şebekenin, iki farklı grup halinde eylemlerini gerçekleştirdiği belirlendi. Şebeke üyelerinin bir kısmının otomobil çaldığı, diğer kısmının ise çalınan otomobillere sahte belge ve plaka düzenleyerek sattıkları öğrenildi. Murat Ü. liderliğinde oto hırsızlığı yapan şebeke üyelerinin gözlerine kestirdikleri otoparkların yakınında bekleyerek araçlarıyla içeriye giren bayan sürücüleri takip ettikleri, bir süre sonra şebeke üyesi kadının otopark görevlisini telefonla arayarak plakasını verdiği aracı bir yakının teslim alacağını söylediği öğrenildi.

Ardından şebeke üyesi başka bir kişinin ise içeriye girip otopark görevlisinden anahtarı alarak hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlendi. Şebeke üyelerinin geliştirdikleri bir başka yöntemle ise işyerlerinin otoparklarındaki araçları çaldıkları tespit edildi. Otopark görevlisine iş başvurusunda bulunacaklarını söyleyen şebeke üyelerinin görevlinin bir anlık dalgınlığından faydalanıp çekmecen araçların anahtarlarını aldığı, başka bir şebeke üyesinin ise bir süre sonra otoparka gelerek arabayı çaldığı öğrenildi.

Ali İ. liderliğindeki diğer şebeke üyelerinin ise çalınan araçlara sahte plaka ve belge düzenledikleri, eski sahibine ait sahte vekaletname çıkartarak bu araçları vatandaşlara sattıkları öğrenildi.

Şebeke üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 45 adet çalıntı otomobil, 1 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet tetkik amaçlı otomobil, 6 adet sahte sürücü belgesi, 5 adet sahte nüfus cüzdanı, 4 çift sahte plaka, 270 adet sahte TCK hologramı, 49 adet trafik belgesi, 48 adet boş Vergi Dairesi alındı makbuzu, 35 adet tescil belgesi, 34 adet boş trafik belgesi, 33 adet sahte EGM hologramı, 30 adet boş tescil belgesi, 7 adet boş nüfus cüzdanı, 2 çift T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ibareli sahte mühür, 2 adet boş sürücü belgesi, 2 adet trafik sigorta pulu, 1 çift Kadıköy Nüfus Müdürlüğü ibareli sahte mühür ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan 2'si kadın 34 şüpheli Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?