4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Oto hırsızlık çetesine darbe

Yurt genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çaldıkları otomobilleri sahte evraklarla satarak haksız kazanç elde eden 15 kişilik suç örgütü çökertildi. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, çalıntı otomobillerle ilgili bir operasyon başlattı. 

İstanbul genelinde otomobil çalan ve çalmış oldukları otomobilleri sahte plaka ve belge tanzim ederek değeri üzerinden yurt genelinde sattığı iddia edilen suç örgütüne yönelik olarak İstanbul başta olmak üzere Antalya, Sakarya, İzmit, Ankara ve Van'da 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen Fazlı Bal, yardımcıları Ahmet Dost ve Ali Tök başta olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların çok sayıda sabıkası olduğu tespit edilirken, operasyonda 26 çalıntı otomobil, 1 adet otomatik av tüfeği, sahte madeni para ve çok sayıda sahte evrak yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 10:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman IP: 88.237.13.xxx Tarih : 18.07.2008 22:04:29

allah belalarını versin ya benım arabamı çalarlarsa şimdiden tekbiri ele almak lazım dimi ama neyse iyi akşamlar