26
Nisan
2024
Cuma
İSTANBUL

Otobüslere uçak ayarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yeni hizmete alınan otobüslerde içerisini ve dışarısının 5 gün boyunca kaydedebilen kamera sistemi bulunduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yeni hizmete alınan otobüslerde içerisini ve dışarısının 5 gün boyunca kaydedebilen kamera sistemi bulunduğunu belirterek, "Bir olay yaşanırsa o otobüs kayıtları şikayet üzerine emniyet birimleri tarafından incelenebilecek. Daha güvenli bir yolculuk yapılacak" dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT personeli ile bayramlaştı. Edirnekapı İETT garajında düzenlenen bayramlaşma törenine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İETT çalışanları katıldı. İETT personelinin yaz sıcağına rağmen Ramazan ayında büyük bir özveri ile çalışarak İstanbulluları evlerine ulaştırdığını ifade eden Topbaş, çalışanlara teşekkür etti.

 İETT'ye bin 705 tane yeni otobüs alımı ile ilgili çalışmalara başladıklarını anlatan Topbaş, bunlardan 758 tanesinin önümüzdeki haftalarda devreye gireceğini söyledi. Topbaş, İBB'nin Şehir Parkı yapmak üzere Emlak-Konut'a ait arsaya 196 Milyon TL artı KDV ödediklerini hatırlatarak, "Birileri diyor ki 'belediye kredi ile aldı'. Hayır kredi ile almadık, kasamızdan ödedik. Hamdolsun sıkıntımız yok. Birileri çünkü algılayamıyor, 'Belediye bir arsaya bir anda 196 milyon TL nasıl verebilir' diyor. Kasamızdan bu para ödendi" dedi

İBB Başkanı Topbaş, metrobüslerde tahmin edilenden fazla yoğunluk yaşandığını belirterek, "Tabii ki metrobüs hattında ciddi bir yoğunluk var. Tahminin edilenin çok üzerinde. Lastik tekerleklerle dünyada bu kadar insan taşıma herhalde bizde var. Biraz da rahatlasa belki daha da artacak. Kalabalık diye bazıları binmek istemiyor çünkü. Ama bahsettiğim gibi artık metro zamanı" diye konuştu.Göreve geldiği günden bu yana otobüsler içerisinde kara kutu gibi bir sistemin olmasını amaçladıklarını anlatan Topbaş, "Yeni otobüslerde bu var. Otobüs içinde ve dışında ne varsa 5 gün kayıt altına alıyor. Bir olay cereyan ederse o otobüsün iç kayıtları da şikayet üzerine gerekli emniyet birimleri tarafından incelenebilecek bir sistem kuruldu. Daha güvenli bir yolculuk yapılabilsin diye" ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, tören sonrasında elini öpen çocuklara harçlık verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2013 Cuma 19:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?