4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Otogarda bayram yoğunluğu

Bayram tatilinin sona ermesi ile birlikte, dönüş yolcuğu da başladı. Memleketlerinden dönen bayramcılar, İstanbul Otogarı'nda zaman zaman yoğunluğa neden oldu.

9 günlük bayram tatilinin sona ermesiyle ziyaret için memlekelterine giden vatandaşlar da İstanbul'a dönmeye başladı. Şehirlerarası ulaşımın ana merkezlerinden biri İstanbul Otogarı'nda da zaman zaman bayram yoğunluğu yaşandı.

Giriş çıkışlarda büyük yoğunluğun yaşanmadığı otogarın içerisinde ise hareketlilik göze çarptı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yolcu getiren otobüslerin yanaştı peronlarda zaman zaman sıkıntıların yaşandığı görüldü. Otobüs çokluğu nedeniyle perona yanaşmakta zorlanan şoförlere muavinler yardımcı oldu. Otogarda çalışan bir görevli otobüsler için park sıkıntısının sadece İstanbul'a olduğunu iddia ederek, "Ankara'da bu sıkıntı yok. Çünkü giren otobüsler otoparka gidip kalkış saatlerini bekliyor. Kalkış saati gelince yolcusunu alıp gidiyor. Bekleme yapmıyorlar. Burada ise tam tersi" dedi.

Memleketlerinden dönen İstanbullular'ın yanlarında çuvallar içerisinde gıda maddeleri getirdiği görüldü. Bayram tatili dönüşü İstanbul'daki evine gelen yaşlı bir teyze, giderken bir çantayla gittiğini ancak dönerken sebze meyveleri toplayın döndüğünü söyledi.

Bayram tatilinden İstanbul'a dönenleri ağırlayan otogarda aynı zamanda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde okuyan öğrenciler de vardı. Tatil dönüşü okullarına devam etmek için çeşitli illere giden öğrenciler, bilet bulmakta zorlandıklarını ve yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 19:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?