1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Otomobilde 9'u Glock, 21 tabanca

İstanbul girişinde otomobilde yapılan aramada, Kuzey Irak'tan temin edilen ve satılmak üzere getirilen çeşitli marka ve modelde 21 adet tabanca ele geçirildi

İstanbul Çamlıca gişelerinde durdurulan bir otomobilin ön ve arka tamponlarına zula yapılmış 21 adet çeşitli marka ve modelde tabanca bulundu. Güneydoğu illerinden satılmak için İstanbul'a getirilen silahların, Kuzey Irak'tan temin edildiği belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Suçlar şube müdürlükleri ekipleri, Şırnak ve Mardin'den çok sayıda ruhsatsız silahın satılmak üzere İstanbul'a getirildiğini öğrendi. Araçla ilgili olarak plaka ve ruhsat bilgilerine ulaşan sivil ekipler, İstanbul'un girişi olan Çamlıca gişelerinde önlem aldı. 10 Haziran günü "Turnike" adıyla düzenlenen operasyonda, otomobil durdurularak sürücü Şefik K. gözaltına alındı.

Otomobilin ön ve arka tamponlarında yapılan aramada zula edilmiş 9'u Glock, 5'i Walther, 4'ü Beretta, 3'ü Lama olmak üzere 21 tabanca ele geçirildi. Yapılan sorgulamada Ümraniye'de oturan Şefik K'nin, Şırnak ve Mardin'de ucuza aldığı silahları Gaziosmanpaşa'da müşterilerine satmayı hedeflediği ortaya çıktı.

Yetkililer, Avusturya ve Almanya yapımı silahların Kuzey Irak'tan temin edildiğini söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 09:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?