6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Otomobilde ölüm kalım savaşı

OTOMOBİLDE SIKIŞAN YARALILARIN ÖLÜM KALIM SAVAŞI

D-100 Karayolu'nda meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası araçta sıkışan yaralılar ölümle burun buruna gelirken, kurtarma ekipleri yaralıları araçtan çıkarmak için uzunu süre uğraştı. Aynı kazada kaza yapan araca çarpmamak için 2 su tankeri de birbirine çarptı. Tanker sürücüleri kazayı yara almadan atlatırken, kaza yapan otomobille yarıştığı iddia edilen bir otomobilin sürücüsü de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Gece saat 01.00 sıralarında Haliç Köprüsü istikametinden Boğaz Köprüsü yönüne ilerleyen giden 24 yaşındaki Erdem Savuran'ın kullandığı 06 BJ 2800 plakalı otomobille, Yasin Taş idaresindeki 34 FG 5975 plakalı otomobil görgü tanıklarının ifadesine göre yarış halindeydi. Yan yoldaki yarışta önlerine çıkan Mehmet Yıldırım'ın kullandığı 34 FRJ 27 plakalı su tankeri ile Ahmet Ateş idaresindeki 34 UYE 45 plakalı su tankerinin yanından geçmek isterken Yasin Taş'ın kullandığı otomobil sıkıştı. Erdem Savuran,

kullandığı otomobili sağ şeride çekerek Taş'ın kullandığı otomobilin önünü açtı. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden Erdem Savuran'ın kullandığı otomobil hızla bariyerlere çarptı. Savuran'ın aracına çarpmamak için direksiyon kıran 2 su tankeri de birbirine çarparak yol ortasında durdu. Sürücü Savuran ve yanındaki koltukta oturan arkadaşı Zeki Can Çorbacı hurdaya dönen otomobil içinde sıkıştı.

Balat'tan gelen itfaiyenin kurtarıcı aracı yaralıları kurtarmak için kapı ve tavanları keserek yaralıları çıkarmak isterken, sağlık ekipleri de yaralılara araç içinde müdahale etmeye başladı. Erdem Savuran'ın kırılan bacağına şişirilebilir atel taktı. Her iki yaralıya da boyunluk takarak hareket etmemeleri sağlandı. Serum takılan yaralılardan ilk olarak Zeki Can Çorbacı sıkıştığı yerden çıkartılarak ambulansa alındı. Olay yerine gelen arkadaşlarına iyi olduğunu göstermek isteyen Erdem Savuran el

sallayarak gülümsedi. Yaklaşık 1.5 saatlik çalışmanın ardından çıkartılan Erdem Savuran da ambulansa alınarak Okmeydanı ve Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

Tanker sürücüleri Mehmet Yıldırım ve Ahmet Ateş ile kazayı görüp geri gelen Yasin Taş ifadeleri alınmak üzere Haliç Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis tanker sürücülerinin "Kaza yapan otomobiller yarışıyordu" demesi üzerine Taş'ın gözaltına alındığı belirtildi.

OTOMOBİLDE SIKIŞAN YARALILARIN ÖLÜM KALIM SAVAŞI
OTOMOBİLDE SIKIŞAN YARALILARIN ÖLÜM KALIM SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 09:59:02
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 17:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?