1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Otoparkta yangın

Bağcılar Merkez Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın otoparkında yangın çıktı. Madde bağımlısı gençlerin ısınmak için yaktıkları lastiği söndürmeden olay yerinden uzaklaşmaları sonucu bir otomobile sıçrayan alevler büyüdü. Apartman sakinleri korku dolu anlar yaşadı. 

Edinilen bilgiye göre Bağcılar Merkez Mahallesi, 24. Sokak'ta yaşanan olay, 10 numaralı binanın otoparkına giren madde bağımlısı şahısların lastik yakarak ısınmaya çalışması üzerine başladı. Bir süre sonra otoparktan ayrılan şahıslar, yaktıkları lastikleri söndürmedi. Lastiklerden çıkan alevler, otoparkta bulunan bir araca sıçradı. Kısa sürede alev alan araçtan çıkan dumanlar tüm binayı sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Bağcılar İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, yangına müdahale etti. Ancak otoparkın kapalı olması nedeniyle müdahalede güçlük çeken itfaiye ekipleri takviye ekip istedi. Otoparka tamamen kaplayan dumanlar nedeniyle bir süre içeri giremeyen itfaiye erleri, binada yaşayanları tahliye etti. Tahliye sırasında binaya merdiven dayanarak, üst katta oturanlara ulaşılabildi. Üst katta kalan 3 kişinin aşağıya indirilmesi sırasında binanın yüksek olması ve ağaçlar nedeniyle zor anlar yaşandı. Dumandan etkilenerek şoka giren vatandaşlar ağlamaya başladı. 

Ambulansa alınan kişilerin tedavisi olay yerinde yapıldı. Yangın sırasında evine gelen bir baba ve anne, çocuklarını ve torunlarını göremeyince paniğe kapıldı. İçeri girmeye çalışan baba, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. İtfaiyenin geç geldiğini ve yangına müdahale etmediğini iddia eden baba, hortumları alarak yere vurmaya başladı. Çevrede bulunan vatandaşlar acılı babayı bir süre sonra olay yerinden uzaklaştırdı.Yaklaşık 15 dakika sonra olay yerine gelen Kocasinan İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, binanın sol tarafından merdiven açarak yukarı çıktı. Duman nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 9 kişi merdivenle aşağı indirildi. Merdivenle indirilen 3'ü çocuk 9 kişi ambulansta tedavi altına alındı. Çocukları ve torunlarını göremeyince paniğe kapılan baba ise itfaiyenin olay yerine geç geldiğini ve yangına müdahalede geciktiğini iddia etti. Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi'ne kaldırılan Meryem Akbulut (41), Mervenur Akbulut (6), Ahmet Ali Akbulut (12), Hikmet Usanmaz (55) Hakkı Çalışkan ve Hale
Çalışkan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 14 kişinin tedavisi ise olay yerinde bulunan ambulanslarda yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 11:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?